24kul.si: Združena levica Primcu “izrodek”, Primc odgovarja “spoštujem vas”

kordis mihaAleš Primc: “Spoštujem Združeno levico, ker iskreno pove, kar misli. Vse druge stranke izrojene levice (SMC, DESUS, SD) mislijo in delajo podobno kot Združena levica, samo v besedah se pretvarjajo. S sovraštvom izrojene levice Slovenija ne bo napredovala. Ne bo zagotovila spoštovanja življenja nerojenih deklic in dečkov ter drugih otrokovih pravic, spoštovanja materinstva in očetovstva ter starih staršev, ne premagala korupcije in dala mladim perspektive. Izrojene levice ne zanima ustvarjalno delo, ampak se prisesa na državne jasli in ga do onemoglosti izčrpava. Izrojeno levico bo zato treba odstaviti na volitvah. To bo začetek preporoda Slovenije v lepše in boljše življenje.” Je povedal Aleš Primc, predsednik Gibanja za otroke in družine kot odziv na sovraštvo Združene levice izraženo v Državnem zboru 26. 1.

V nadaljevanju objavljamo celotne nelektorirane nastope Mihe Kordiša, poslanca Združene levice, v katerih se je agresivno znašal nad Alešem Primcem in Gibanjem za otroke in družine.

MIHA KORDIŠ (PS ZL): Hvala za besedo, predsedujoči.
Lažni preroki in cerkveni podaljški napadajo enakopravnost vseh družin, pravico do splava in emancipacijo žensk, ampak ti mračnjaki lahko uspevajo samo, ker je kapitalizem razgradil naše medsebojne vezi, nas pahnil v osamo in porinil vsakega k sebi, zato jih ne bodo ustavili liberalno vihanje nosu, zgražanje in pridige. Ustavila jih bo samo naša solidarnost. S Princi se ne pogaja, Princem se ne popušča niti za milimeter. Gibanje za zlorabo otrok ni dobronamerna organizacija, ki bi si prizadevala za koristi otrok. Predlagatelji tega zakona in njihovi podporniki si odkrito prizadevajo za omejevanje pravice naših prebivalcev do svobodne izbire načina življenja. S kampanjo za zakone kot je ta si pripravljajo teren za to, da svojo konzervativno agendo na naslednjih volitvah pripeljejo v parlament. Koalicijski poslanci ste se na odboru odzvali tako, da ste tiščali glavo v pesek. Bili ste tiho, da ne bi sprovocirali predlagateljev, ampak oprostite ta taktika ne deluje. Proti homofobiji, proti rasizmu in proti cerkveni morali se ne moreš boriti tako, da si tiho. Pravic istospolnih parov, žensk in tujcev se ne da izboriti s tem, da si tiho. Če ne verjamete meni verjemite rezultatom treh referendumov, na katerih so istospolni pari in samske ženske izgubili pravico do enakopravnega življenja. Socialisti pa ne bomo tiho in bomo stvari imenovali z njihovim pravim imenom, zato smo navsezadnje tudi v parlamentu. Mračnjaki si liberalnega moraliziranja in okolišenja niti najmanj ne bojijo. Bojijo pa se, da jasno in naglas povemo kdo in kaj so in zakaj si pravzaprav prizadevajo solidarno in skupaj.

Če pogledamo realno imata predlog dva dela. Vsebuje neke tehnične rešitve, ki obstajajo že v sedanji zakonodaji samo, da sedaj obstajajo določene varovalke. Odvzem rediteljske pravice, zaradi kaznivih dejanj je recimo mogoč s to varovalko, da o tem odloči sodišče na podlagi okoliščin ne pa, da gre vse skupaj avtomatsko po zakonu. Bistvo zakona torej posvojitev s strani starih staršev je dejansko klerikalna rešitev problema, ki ne obstaja. To, da stari starši posvajajo otroke svojih otrok, je stara podeželska praksa, ki jo je moderna družba presegla, in s takimi predlogi nas hočejo vrniti v stanje pred drugo svetovno vojno, kar je eden od predlagateljev tudi odkrito povedal. Ga bom citiral: “Centri za socialno delo se preprosto na tak način še takrat s temi družinskimi zadevami niso ukvarjali prav iz tega razloga, ker so stari starši samoumevno po krvni vezi vskočili in poskrbeli za svoje vnuke, kar mi v Gibanju za otroke in družine želimo, da se ta tradicija upošteva takoj.” (Konec citata.) Ja, seveda, samoumevno so vskočili stari starši po očetovi strani, tako kot je bilo samoumevno, da se zaničuje nezakonske otroke, tako kot je bilo samoumevno, da splav opravljajo mazači, pa da sta Cerkev in vaška skupnost maltretirali geje, lezbijke in dejansko vse, ki se niso udinjali cerkveni morali. V naši zakonodaji obstaja instrument, ki omogoča starim staršem, da skrbijo za vnuke po smrti njihovih staršev – ta instrument je skrbništvo. Skrbništvo se praviloma dodeli sorodnikom pod pogojem, da to koristi otroku. Pika. Vse ostalo je nabiranje volivcev za novo desno klerikalno stranko. In to bo še ena stranka ljudi, ki mislijo vsem ostalim predpisovati, kako naj živijo. Tu je tudi bistvena razlika med njimi in nami, socialisti – mi nobene ženske ne silimo, naj naredi splav, dajemo pa ji seveda možnost, da ga opravi varno in brezplačno, če si to želi. Prav tako nikogar ne silimo v istospolne poroke, uporabo kontracepcije in podobno, preprosto omogočamo ljudem, da tako živijo, če to želijo.

Skratka, popolnoma tuja nam je cerkvena potreba po vtikanju v to, s kom bo kdo seksal, s kom bo kdo imel otroka, kdo bo koga posvojil, in zato bomo podprli sklep, da ta zakon ni primeren za nadaljnjo obravnavo. Hvala.

————————————–

MIHA KORDIŠ (PS ZL): Najlepša hvala za postopkovno, predsedujoči. Predlagam, da ta poziv z desne zavrnete, zaradi tega, ker ne gre za nikakršen primer sovražnega govora. Na to se desnica sklicuje takrat, ko jim razbijemo njihove maske in od zadaj pokuka njihov pravi obraz, kar pa še ne pomeni, da dejansko gre za sovražni govor. Sovražni govor je načeloma sovraštvo in srd, ki je uperjen na neke marginalizirane skupine, ki niso na pozicijah moči, na podlagi njihove barve kože, denimo, pa političnega prepričanja, njihovega aktivizma, spolne usmerjenosti, nekih alternativnih življenjskih praks. In ko se, denimo, politika in druge družbene agenture s svojo neznansko strukturno propagandno močjo spravijo na te skupine, jih omejujejo, jim predpisujejo življenja, jih preganjajo celo, takrat govorimo o sovražnem govoru. Vsekakor pa ni sovražni govor to, da pač klerikalcem rečemo klerikalci. Hvala.

———————————-

MIHA KORDIŠ (PS ZL): Najlepša hvala za postopkovno, predsedujoči. Predlagam, da zavrnete postopkovni predlog kolegice Ljudmile, iz kaj preprostega razloga – to, kar je predlagala, je nezaslišano, ker v tem, na kar se je odzvala, ni pravzaprav nič spornega. Vi ste klerikalci, pa oni so klerikalci, pa mi smo socialisti, pa oni so socialdemokrati, pa oni so liberalci. Pa saj že od pamtiveka sedijo v parlamentu… / oglašanje iz dvorane/, pa se v kateremkoli parlamentu pogovarjajo skozi take oznake in se ljudje definirajo in v tem ni prav nič spornega. Prej je bilo tudi govora o sovražnosti. Tistim, ki našim ženskam želijo odvzeti pravico do splava, ki želijo kršiti enakopravnost vseh družin, ki se spravljajo na emancipacijo žena, ja, se bomo postavili po robu. In, ja, prav ste detektirali, do teh agentov iz mene vsekakor seka ven sovražnost. Ampak, kakšna sovražnost je pravzaprav to? Pozivam na solidarnost. Pozivam na to, da se ljudje organiziramo, stopimo skupaj in da vse, kar moramo pravzaprav narediti, je, da jasno in glasno razgalimo to klerikalno agendo, ki nam hoče vzeti pravice, še posebej našim ženskam, pa ki se hočejo vtikati v življenja naših ljudi. To je vse – solidarno in skupaj gremo proti mračnim silam, proti cerkvenim podaljškom, ki so navadni izrodki degeneriranega kapitalizma…