Protest nad neprofesionalnim delom odgovornih na Radiu Slovenija

PISMO BRALCA. Kot večina slovenskih državljank in državljanov sem tudi sam plačnik RTV prispevka. In kot mnoge druge tudi mene vznemirja ignoranca in zavajanje odgovornih na Radiu Slovenija na področju zagotavljanja pravic verujočih poslušalk in poslušalcev. O nespoštovanju zakonodaje in praznih obljubah pristojnih na Radiu Slovenija se ne bi spuščal v podrobnosti, saj je javnost o tem pred dobrim tednom z javnim pismom obvestil že dr. Janez Juhant. Dodal bi le še svojo izkušnjo.

Na generalnega direktorja Marka Fillija in programski svet RTV Slovenija sem 3. oktobra tudi sam naslovil pobudo, naj se na tem področju delovanje Radia Slovenija končno uskladi s slovensko in mednarodno zakonodajo. Na moje presenečenje pa se omenjenim (z izjemo dr. Janeza Grila), ki so za svoje delo plačani iz državnega proračuna, do zdaj še ni zdelo vredno, da bi na moje pismo odgovorili, kar se je dogajalo tudi drugim zaskrbljenim državljankam in državljanom.

Zato še enkrat izražam svoj protest nad nestrokovnim, nepluralističnim in protidemokratičnim ravnanjem odgovornih na Radiu Slovenija. K temu pa dodajam še protest nad njihovo neodzivnostjo do državljank in državljanov, ki jih plačujemo z obveznim RTV prispevkom.

Tilen Mlakar
Križevci pri Ljutomeru

Foto: RTV Slovenija