Prihodnjo soboto že 34. Stična mladih

Foto: sticna.net.
Foto: sticna.net.

V soboto, 19. septembra 2015, bo v cistercijanski opatiji v Stični potekal Festival Stična mladih. Geslo letošnjega srečanja je »Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali« (Mt 5,8).

Festival Stična mladih je festival, ki ga mladi pripravljajo za mlade in vsako leto poteka tretjo soboto v septembru. Odvija se pri cistercijanskem samostanu Stična na Dolenjskem in je po kraju dobil tudi ime. Je prav posebno doživetje, saj se na festivalu vsako leto zbere med 5.000 in 8.000 mladih. Festival ponuja pester program za mlade, tako za dijake kot tudi za vse 19+. Program popestri nogometni turnir, likovni atelje, različne delavnice. Ves čas potekata tudi adoracija in spoved, na tržnici pa različne organizacije ponujajo dodaten pester program. Ob 14.00 je sveta maša, po maši pa sledi še praznovanje in zaključni koncert s Stična bendom. Vsebina Stične mladih vsako leto temelji na papeževi poslanici mladim.

Organizacija festivala Stična mladih je s strani Medškofijskega odbora za mladino zaupana društvu SKAM. Pri organizaciji vsako leto sodeluje več kot 200 prostovoljcev, ki v izvedbo vložijo kar nekaj prostovoljnih ur, na festival se pripravljajo skozi celo leto. Prostovoljci so mladi iz vseh koncev Slovenije, različne starosti in delujejo v različnih ekipah (ekipa animatorjev, ulična ekipa, ekipa za tehniko, ekipa projektne pisarne, Stična band, …).