Prejeli smo: Zmorejo, kadar hočejo, ne zmorejo, kadar nočejo

Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

Danes teče že 55. dan zapora žrtve politično montiranega sodnega procesa Janeza Janše. Včeraj je Anton Drobnič opozoril, da je izgovor sodnice poročevalke, da mora pregledati več tisoč listin, povsem neresničen. Pri odločanju o zahtevi za varstvo zakonitosti se – drugače kot pri rednih pravnih sredstvih – ne presoja pravilnost ugotovljenega dejanskega stanja, ampak samo postopkovna in vsebinska zakonitost, še to samo v tistih delih, ki so izrecno napadeni. Prestavil je tudi primer nedelovanja Vrhovnega sodišča. Dejal je: “Zmorejo, kadar hočejo, ne zmorejo, kadar nočejo. Leta 1945 so znanega slovenskega pisatelja v enem tednu poiskali, obtožili in obsodili na dveh stopnjah, ustrelili in neznano kje zakopali. Njegova rehabilitacija je bila zahtevana pred 18 leti. Vrhovno sodišče pa obravnave niti po 18 letih še ni začelo! Medtem sta umrla tako predlagatelj, sin obsojenca, in njegov odvetnik. O neki drugi revolucijski smrti je bila zahteva za varstvo zakonitosti vložena pred sedmimi leti. Vrhovno sodišče obravnave še ni začelo, čeprav je rešitev očitna že po desetih minutah. Tudi pri tistih zahtevah, ki so ugodno rešene, se zelo potrudijo, da niso rešene v škodo komunistične revolucije. Te besede boste v sodbah težko kje našli!”.

Člani in podporniki Odbora 2014 smo trdno prepričani, da se je vredno boriti za pravno in pravično domovino. Zato se bomo danes ob 17.00 zopet zbrali pred Vrhovnim sodiščem, kjer bomo prižgali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Nagovorili nas bodo dr. Anton Jeglič, Rok Klajnšek in Matjaž Lulik.

Odbor 2014

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.