Prejeli smo: Zbiranje denarne pomoči za poplavljene v Bolgariji

Foto: katoliska-cerkev.si
Foto: katoliska-cerkev.si

Konec prejšnjega tedna so zaradi obilnega deževja severovzhod Bolgarije prizadele močne poplave, ki so zahtevale tudi smrtne žrtve. Najhuje je v mestu Varna, Veliko Trnovo, Gabrovo in Dobrich, kjer je bilo tudi razglašeno izredno stanje. Voda je odnašala vse – pohištvo, hiše, avtomobile … V Bolgariji so poplave skupaj prizadele preko 30.000 ljudi.

Na Slovenski karitas so namenili 5.000 EUR lokalni Karitas v Bolgariji za najnujnejšo pomoč prizadetim in danes začenjamo z zbiranjem sredstev za pomoč za poplavljene v Bolgariji. Svoj dar lahko posredujete na:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR : SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POPLAVE BOLGARIJA
Sklic: SI00 624
Koda namena: CHAR, BIC banke: LJBASI2X

Zbrana sredstva bodo uporabljena za pomoč, ki jo bo realizirala Karitas v Bolgariji. Predstavniki Bolgarske Karitas so se že odpravili na najbolj prizadeta območja in začenjajo s pomočjo prizadetim. V prvi fazi bodo pomagali z najnujnejšo pomočjo (voda, hrana, odeje idr.), v drugi fazi pa pri dezinfekciji in obnovi hiš.

Imre Jerebic
Generalni tajnik Slovenske karitas

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.