Alojzija Tellis in Andrejevi posmrtni otroci

Andrej Tellis se je sicer nekaj mesecev pred odhodom v Vietnam poročil, a otrok ni imel. Kdo so torej njegovi posmrtni otroci? To so vsi tisti, ki najdejo za nekaj mesecev zatočišče v Andrejevem domu.

Sredi minljivosti upanje

Skozi okno svoje sobe sem to jesen večkrat opazoval drevesa na tržnici. Vsak sunek vetra je odpihnil nekaj listov, ki so padli na tla in nato brez sledu izginili pod kolesi avtomobilov ali v kontejnerju. … Beri dalje

Da ne pozabimo, kdo smo

Kristjani in posledično sodelavci Karitas smo v nenehnem družbenem preverjanju naših besed, predvsem pa dejanj. Ni vsaka kritika kristjanofobija, nemalokrat se je potrebno vprašati, ali smo resnične priče krščanske ljubezni ali s svojim obnašanjem in dejanji izražamo identiteto Cerkve.

Slovenski pasijon

Že tisočletja drži, da je družina temeljna celica družbe; ankete med mladimi kažejo, da jim največ pomeni družina, ljudje, ki niso poznali očeta ali matere, iščejo in si prizadevajo, da bi spoznali svoje korenine; mi pa dan za dnem poslušamo, kako smo konservativni, ker prisegamo, da je družina oče, mama in otroci.

Premiki v Karitas

Opažam, da se v nekaterih okoljih Karitas že dogaja izjemno pomemben premik od delovanja v smislu ‘tu smo, da vam razdelimo, kar so darovali dobri ljudje’ k ‘tu smo, da vam preko učenja pomagamo iz stiske’. To pa je naporna pot! A to je pot, ki edina pomaga, da človek lahko naredi preskok in se trajno izvleče iz stiske.

Kaj pa je tebe treba bilo …

Ko odpreš TV ali prelistaš časopis, se ti kaj kmalu pojavi vprašanje, kaj je iluzija in kaj realno stanje. Najhuje pa je, ko vsaj enkrat tedensko slišiš ali prebereš, da je bila pot v samostojnost korak nazaj. V širšem kontekstu takega razmišljanja je Slovenija podobna Prešernovi pesmi o nezakonski materi, ki se je spraševala: “Kaj pa je tebe treba bilo?”

Prejeli smo: Pomoč ob poplavah v Sloveniji

Močno deževje je med 13. in 14. septembrom povzročilo poplave, plazove in veliko škodo na številnih območjih po Sloveniji. Številnim gospodinjstvom je zalilo kletne prostore, mnogi pa imajo uničene tudi prostore za bivanje. Nekatera naselja … Beri dalje