Prejeli smo: Vili Kovačič poziva poslance DZ k razumu

Spoštovani sodržavljani, davkoplačevalci, spoštovani poslanci pozicije!

Vsem, ki ste oddali svoj podpis najlepša hvala. To je minimum kar lahko naredi posameznik: da podpre referendum in ne ostane doma, ko imamo volitve. REPUBLIKA naj postane RES PUBLICA, javna zadeva.

Kljub zadostnemu številu zbranih podpisov, pa naša zgodba še ni končana. ZBIRAJMO podpise ŠE naprej, da prepričamo poslance vladajoče koalicije, da za našo referendumsko pobudo stoji veliko ljudi. In da poslancem dopovemo, da poslanski glas za zakon pomeni nasilno zanikanje in nepriznavanje ALTERNATIV do katerih kot družba in država moramo priti.

Smo optimisti in stavimo na razum. Tudi na politični razum. Apeliramo predvsem na vladajoče poslance da zakon ne potrdijo, ker je slab in OBSTOJAJO ALTERNATIVE. S tem pa se izognemo REFERENDUMU, ki nas bo kot družbo zgolj na novo polariziral. Naš cilj ni polarizacija ampak SODELOVANJE, da pridemo do najboljše rešitve. 

Spoštovani poslanci Državnega zbora odločite se, da takemu zakonu, ki državo RS postavlja v podrejen položaj, ki nalaga Luki Koper dodatnih 19 milijonov EUR plačil ter nasploh povečuje stroške prevoza za okoli 35 % glede na dosedanjo ceno, da takega zakona ne izglasujete. S strpnim dogovarjanjem in pripravljanjem boljše rešitve skupaj z Državnim svetom lahko v naslednjih dveh mesecih popravite zakon tako, da bomo zgradili dvotirno progo na relaciji Koper – Divača hitreje, ceneje in z domačimi gradbenimi podjetji. Zakon z nedorečeno vrednostjo investicije omogoča ponovno razvojno blokado naše države in zato boste z glasovanje ZA vsem državljanom zmanjšali denar za pokojnine, socialo in šolstvo.

Naš cilj torej ni REFERENDUM sam na sebi, ampak zgolj to, da vladajoča koalicija zelo sporen , slab in potencialno koruptiven zakon umakne. Samo nekaj glasov za RAZUM manjka do tega. Storite to in poslušajte glas ljudstva, ki vas je izvolilo. Pot do dvojnega drugega tira in cenejšega projekta bo s tem odprta tudi po vaši zaslugi. Čas premisleka in analize variant pa bomo zlahka nadoknadili s skrajšanjem časa izgradnje.

Tako bomo pospešeno dobili dvotirno železniško povezavo med Koprom in Divačo, vaša skupna in osebna podoba v javnosti bo izkazana s sposobnostjo razumevanja za alternativne rešitve za dobro Slovenije in da želite sodelovati odprto in transparentno.

V kolikor pa bo zmagala trma in bo prevladal oblastni glasovalni stroj po utečenem vzorcu, bo referendum nujen in obljubljamo Vam da ga bomo zaradi skupne koristi izpeljali. To pa pomeni, da bo iskanje podobne rešitve mogoče šele čez eno leto.

Spoštovani predstavniki ljudstva, bodite na strani ljudi in razuma. Na dolgi in niti na srednji rok se prestiž ne obnese, veljajo le trezen razmislek in (poslanski) pogum za razum!

Vili Kovačič, Ljubljana 

P.s. Spoštovani poslanci. Na sliki pa vidite grafiko, ki napoveduje nastanek nove stranke, zelene stranke. Morebiti boste tudi sami prilivali olja na ogenj pri njenem nastanku.