Prejeli smo: Spoštovano vodstvo Mestne občine Ljubljana!

Zoran JankovićHvalite se, kako je Ljubljana najlepše mesto, najbolj zeleno, najbolj … In v resnici je marsikaj (bolj ali manj) tudi res!

Nisem pa vedela, da je Ljubljana najmanj slovensko mesto; saj če se po silvestrskem odštevanju v pričakovanju novega leta na osrednjem ljubljanskem prizorišču (na Kongresnem trgu) na zaslonu pojavi voščilo v angleškem jeziku, je to povsem nedopustno!!!

Morda bi še razumela, če bi se, zaradi prisotnosti kar nekaj turistov, izmenjaval napis v več jezikih, a najprej v slovenščini; tako pa je bil kar nekaj časa viden le napis voščila v angleščini, kar je za osrednje praznovanje v glavnem mestu Slovenije v resnici nesprejemljivo!

Če se mi ne bomo spoštovali, nas ne bo nihče! In če mi ne bomo pokazali in izpostavili svojih lepot (kamor sodi tudi naš lepi jezik), jih nihče ne bo poznal!

Konec koncev smo enakovredna članica Evropske zveze in je slovenščina posledično eden od uradnih jezikov. Prosim, da to vedno in dosledno upoštevate tudi v vodstvu slovenske prestolnice!!!

Marija Burnik, Ljubljana

Pripis: prispevek o silvestrovanju v Ljubljani v Dnevniku, 1.1.2017 z začetkom na 9 minuti in 20 sekundi.