Prejeli smo: Sporočilo Odbora 2014

Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

Slovenija je že 49. dan zapored država, kjer je prisotno sistematično kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin Janeza Janše in njegove družine. Nespoštovanje načel pravne države nas posledično postavlja ob bok državam, ki niso demokratične, ne pa ob bok državam zahodnocivilzacijskega kroga držav, ki bi jim Slovenija morala pripadati.

V Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin-Odbor 2014 pričakujemo, da bo pristojno delovno telo, Mandatno-volilna komisija Državnega zbora Republike Slovenije danes nedvoumno ugotovila, da je ustavna pravica, voliti in biti voljen, nedotakljiva. Ljudstvo je namreč edinemu političnemu zaporniku v demokratični Evropi Janezu Janši, v nepošteni volilni bitki z največ, prek šest tisoč glasov volivcev, podelilo mandat poslanca Državnega zbora. Državni zbor je to ugotovil 1. avgusta s potrditvijo mandata poslanca, sedaj pa je njegova dolžnost, da v prihodnje omogoča Janezu Janši polno izvajanje poslanske funkcije.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.