Prejeli smo: Cukjati in Štuhec o pravni državi

cukjati stuhecKot državljana te države, v kateri se rado sklicuje na pravno državo, tako smeva pričakovati od pristojnega ministra za pravosodje in od drugih pravosodnih organov, da bodo sprožili postopek ugotavljanja, kdo daje informacije nepooblaščenim osebam prej kakor prizadetim.

Podpisana danes s presenečenjem in začudenjem bereva, najprej v časopisu Večer, za tem pa v drugih slovenskih medijih, “da je vodja mariborskega državnega tožilstva Drago Šketa za Večer potrdil, da je pristojni državni tožilec na preiskovalni oddelek mariborskega okrožnega sodišča vložil zahtevo za preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja žaljive obdolžitve državnega organa zoper dve osebi” (Ivana Štuheca in Franceta Cukjatija).

Ob tem si postavljava vprašanje, ali je to pravna država, da vesoljna slovenska javnost prej zve za domnevno sprožene sodne postopke, kakor pa potencialno vpletene osebe. Kot državljana te države, v kateri se rado sklicuje na pravno državo, tako smeva pričakovati od pristojnega ministra za pravosodje in od drugih pravosodnih organov, da bodo sprožili postopek ugotavljanja, kdo daje informacije nepooblaščenim in v sodni postopek nevpletenim osebam prej kakor prizadetim.

Način sporočanja domnevno kaznivih dejanj v javnost sam po sebi veliko pove o pravni državi.

France Cukjati, dr. med. in dr. Ivan Janez Štuhec

Služba za odnose z javnostmi SDS