Pozareport: Andrej, nujno se morava sestati, zate gre

16. aprila lani so ljubljanski kriminalisti opravili preiskavo pri poslancu Andreju Magajni zaradi suma storitve kaznivega dejanja “prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva.”

/ … /

Andrej Magajna je na zaslišanju povedal, da ga je dva dni pred kriminalistično preiskavo poklical visoki uradnik ministrstva za zunanje zadeve Milan Balažic in mu (pred pričami, ker ga je Magajna dal na zvočnik!) dejal, “Andrej, nujno se morava sestati, gre za tvojo kožo!” Ko sta se pozneje dobila v bifeju bencinske črpalke na Dolenjski cesti, mu je Balažic jasno dejal: “V kolikor ne boš prenehal s kampanjo o RTV-ju, bodo sledile hude sankcije. Andrej, človek mora v življenju narediti korak nazaj. Za nas (koalicijo; op.a.m.) je zakon o RTV izjemno pomemben, saj bomo z njim izpeljali kadrovske menjave.

Še pred srečanjem z Milanom Balažicem ga je poslanka Socialnih demokratov Janja Klasinc v parlamentu, tako Magajna, dvakrat opozorila. “Pusti zakon o RTV-ju, v nasprotnem boš politično mrtev.

Več: Pozareport