Poldrugi milijon Slovencev v Bedančevi pasti?

Bedanec iz filma Kekčeve ukane (http://www.dailymotion.com)

Modrost in prizadevnost za dobrobit naroda sta še vedno vrednoti. In kaj za hudirja se je zgodilo s temi klenimi Slovenci z bistrimi glavami? Kar verjeti ne morem, osupla sem! Se poldrugi milijon naroda požvižga na svojo in njihovih otrok in vnukov bodočnost?! Koliko kritik, pa celo psovk, dan na dan na račun vlade in politikov nasploh – ko pa je treba odločati, voliti, pa ne gredo na volitve in ne povedo, kaj menijo, zahtevajo. Torej niso upravičeni do kritike! Ampak ti imaš pravico in dolžnost odločati, povedati svoje, pa to pravico zametuješ in dolžnost grdo zanemarjaš!

»Naredili bodo tako in tako po svoje!«

To je pogost in neopravičljiv izgovor za neudeležbo v politiki, kar je nedopustno. Kaj ti je prinesla apatičnost? Komu si s tem koristil? Ne boš verjel – vladajoči kliki, ki je ne maraš, pa lobijem, ki ne zaslužijo zaupanja! Draga družba – smo si dali oprati možgane? Ne! Morilski komunizem je desetletja ugonabljal narod, mu pral možgane in ga potiskal v pogibel.  Če nisi ravnal po njihovi volji, te je, odvisno od »greha« in »dobrohotnosti« vladajoče klike, doletela giljotina, Goli otok ali degradacija in zapostavljanje ter »zasluženo« siromaštvo.  Mar ni že čas za razmislek!

Smo v Cerkvi naredili dovolj?

Komunistični režim včeraj in danes je še posebej imel in ima uničujoči sužnjeposestniški odnos do Cerkve. Ampak – dobro jutro! – Cerkev smo verniki, državljani Slovenije, baje enakopravni. Vodstvo Cerkve je bilo preganjano in je nedopustno omejevano še dandanes. Smo v Cerkvi naredili vse, da bi ljudi osvestili glede sodelovanja v politiki? Tega nam nihče nima pravice omejevati! Ni vam treba, dragi pastirji, reči, kako naj se odločamo, dolžni pa ste nam vsem povedati in nas spodbujati, saj je sodelovanje v politiki na vseh področjih življenja naša pravica, naloga, odgovornost. Sedanji papež in sveti Janez Pavel drugi sta o tem povsem nedvomno govorila! Ni opravičljivega razloga za nesodelovanje v politiki!

Kdor molči, soglaša!

Torej Bedanec, ki brezobzirno lomasti po naši domovini, te je ujel v past? Ali boš molčal in občepel v breznu? Že v Rimskem pravu je veljalo, da kdor molči, soglaša. Velja še danes – boš torej tiho in s tem škodoval sebi in domovini? Zavedati se je treba, da je tisti, ki drži vrečo roparju, soudeleženec ropanja, sokrivec! Ne, ni opravičila za tako malodušje in apatično ravnanje! Zbudi se vendar slovenska srenja! Nismo rojeni za zgrbljene hlapce, brezglave »ofce«, ampak za pokončne državljane, ki vedo, kaj delajo in kaj hočejo! Zbudi se vendar, zaspani narod iz Bedančeve pasti! Pogumno v politiko!

Hvala pa vsem sonarodnjakom, ki zvesto izpolnjujete svojo nalogo do naroda in hodite na volitve ter sodelujete v politiki, za modro in odgovorno ravnanje na vseh področjih življenja!