Podporniki Zorana Jankovića na ulico?

Na spletnem socialnem omrežju Facebook se organizira dogodek poimenovan “Podpora g. Jankoviću ob novem glasovanju mandatarja za predsednika vlade”, ki naj bi se zgodil 25. januarja ob 12h.

Takole pravijo organizatorji, ki se skrivajo za anonimnim Facebook profilom ‘Podpornik Jankovića’: “Glede na to, da dne 11.01.2012 poslanci strank niso upoštevali glas oz. voljo ljudstva, predlagam, da se dne, ko bo predsednik države g. Danilo Türk predlagal novega mandatarja in bo dan ter ura volitev v parlamentu znana, zberemo pred parlamentom in pokažemo ljudem, ki vztrajno odklanjajo kakršnokoli sodelovanje z g. Jankovićem, kakšno podporo ima s strani ljudstva, ki je zanj glasovalo že v letu 2011 in se je v letošnjem letu številka še povečala.”

Sovražni govor

Organizatorji sicer pozivajo, da naj ljudje ‘izkazujejo le pozitivne in strani primerne komentarje, torej le ZNAK PODPORE g. Jankoviću in zadržijo neprimerne opazke’, a se na strani pojavljajo  neprimerni komentarji in tudi primeri sovražnega govora, ko mladenič direktno poziva k likvidaciji Janeza Janše: “zoki car… zakaj mu ne pustijo da zmaga, zato ker je največ naredu in najmanj pokradu… edini u tem stoletju k mu ne pustijo da zmaga… klošari…. janšo treba umaknit oz likvidirati …”.

Komentarja administrator ni izbrisal, pač pa je mladeniča blago opomnil s pozivanjem na pozitivno komentiranje.

Zanimivo je, da vabila na dogodek pošilja okoli tudi poslanka Pozitivne Slovenije Janja Klasinc, ki je na Facebooku tudi potrdila udeležbo.

Se nam bo zgodila ulica ali kot dela primerjavo med mitingi resnice v Srbiji in Dražgošami Jože P. Damijan v današnjih Financah, miting resnice?