Podpiram ministra Ciglerja Kralja in Zavod Iskreni

Želim si široke razprave o delovanju in financiranju  nevladnih organizacij (NVO) v državi. Obsojam napade na nas, katoličane in našo Cerkev in naše vrednote.

Levičarji, ki so pri nas bili abonirani na oblast, doživljajo v zadnjih desetih mesecih hudo abstinenčno krizo. Obnašajo povsem podobno kakor odvisniki, ki so jim okoliščine prinesle čas odvajanja. Beseda »histerični«, ki jo uporabljamo za obnašanje opozicije, zelo lepo opiše situacijo. Histerija je stanje neuravnovešenosti. In celotno levičarsko vesolje je danes neuravnovešeno. Izgubilo je svoje središče, to pa je bilo neomejen dostop do državnega bankomata. Brez popolnega nadzora nad proračunom, ki ga delijo po principu »malo tebi, veliko meni«, so izgubljeni. Pa ne gre tu samo za opozicijske stranke, temveč za ves privilegirane t.i. NVO, ki niso same sposobne zbrati ne prostovoljcev ne donacij; kulturnikov, ki se niso sposobni preživljati s svojimi stvaritvami, ki jih nihče noče, zato mora država plačevati milijone, da lahko udobno živijo; pa še razni inštituti, svetovalci, zunanji sodelavci; govorimo tukaj o šolnikih in drugih državnih uslužbencih, ki imajo dobre ali pa zelo dobre plače in še kdo bi se našel. Človek, ki dela v gospodarstvu, ni levičar. Samo tisti, ki živi od proračuna in ima nizke delovne standarde pa veliko časa za lobiranje in kofetkanje, je lahko levičar. Delavec, podjetnik, trgovec, obrtnik. Ti nikoli niso levičarji, ampak morajo levičarje vzdrževati in jih prek davkov plačevati. Obvezno, brez ugovora in brez glasu!

Pa se nam je te dni zgodila »Afera Iskreni«. Zavod je dobil borih 130.000 € od 2.000.000 € pa je že ogenj v strehi. Napad je sledil napadu. Vse na ravni žolčnega izliva, brez kančka razuma. »Kako je mogoče, da ti zadrti črnuhi, dobijo toliko denarja?« pa še, ko zagovarjajo take neumnosti, kot so družino (tisto edino in pravo s poročenim očetom in mamo)! Da takim ljudem zlahka še prilepiš »homofobnost« in »konservativnost« in druge podobne levičarske psovke, ni treba posebej poudarjati.

Očitno nezaupnice ne bo, zdaj bodo utrujali z interpelacijami, čeprav so za lase privlečene. Pri LMŠ je nekdo spisal prosti spis, ki ima 26 strani in podenj se je podpisal cvetober levičarskih poslancev. Čeprav je »afera iskreni« bila omenjena, kot »kaplja čez rob« pa je šele na 4. mestu prostega spisa. Vmes smo spet brali na tvitu šarcizem: »Ne vem, zakaj naj bi se interpelacija in konstruktivna nezaupnica izključevali. Seveda so želje po tem, da opozicija ne bi nič počela, ampak take opozicije država ne potrebuje. Torej naj se omogoči tajno glasovanje izven DZ tistim, ki so v izolaciji in takoj bo konstruktivna nezaupnica vložena.«

Avtor ne razume, da je politika umetnost možnega, zato potrebuje dogovarjanja, sodelovanja, zato marsikdaj počasna zadeva, ker je treba poslušati, se posvetovati, pretehtati, prešteti. Tako je pa spet v silni naglici postavil »partnerje« pred izvršena dejstva, zaradi katerih vsi čepijo v abstinenčni krizi opozicije. Prav ta interpelacija pa je dokaz, da bi v primeru, da bi nezaupnica uspela, ne bili sposobni sodelovati.

DZ bo spet izgubljal čas, ker opozicija utruja, saj ni niti enega razumnega razloga za interpelacijo. Najhujši očitek ministru Kralju, da je »kriv za smrti v DSO«, je tako prazen in brezpredmeten saj predpostavlja, da bi moral minister osebno voditi DSO, kakor, da ne bi imeli ti zavodi dobro plačanih direktorjev, ki pa – roko na srce – v najboljšem socialističnem duhu, niso sposobni ali pa vajeni, samostojnega ukrepanja, ampak čakajo na predpise, zapovedi in prepovedi, ko jim varovanci zbolevajo in umirajo. Tako je pač to, da se 7 desetletij socializma ne da iz glave izbiti. Interpelacija bo spet preizkušnja koalicije, ki jo s stalnim medijskim bombardiranjem in mafijskimi prijemi na gabrovsko sprane možgane, obdelujejo že od Šarčevega odstopa. Za zdaj s polovičnim uspehom. SMC je še tu. DeSUS je mrtev.

Kaplja čez rob, denar, ki ga je dobil Zavod Iskreni, pa bo dobrodošla nota te interpelacije. Za hip smo bili priče tudi po MSM sovraštvu do katolištva, ki ga gojijo levičarji. Napad je bil frontalen, čustven, pristen, brutalen. Za zdaj samo v besedah, ampak kmalu bo kdo napisal, kakšen grafit na kakšno cerkev, ki je tudi kulturni spomenik, in prej ali slej bo, kdo iztegnil roko proti duhovniku, ker mu ni simpatičen. Takega pristnega izliva zoper Cerkev že dolgo nismo doživeli. In to pri borih 130.000 €, ki niso niti desetina denarja, ki so ga v tistem paketu delili!

Kakor vedno, nihče od sicer tako občutljivih zagovornikov takih in drugačnih pravic in manjšin, se ni oglasil. Zoper katoličane in njihovo Cerkev je pač dovoljeno vse! Grešni kozli že od revolucije sem, so tudi zdaj priročen objekt, nebodigatreba, ki se ga kljub vsemu ne morejo in ne morejo znebiti. Zato pa hvaležna tarča, ki se ne sme braniti, ki nima dostopa do MSM medijev, ki ni enakopraven sogovornik levim vladam in njihovemu univerzumu. Zaničevani, nespoštovani, diskriminirani, drugorazredni, ki jih mnogi pošiljajo v Barbara rov, so »kaplja čez rob« človeku, ki se je potegoval za njihove glasove tako, da je reklamiral branje beril pri sv. maši. Žalostno!

Pa si je očitno levičarski svet naredil medvedjo uslugo. Zdaj bomo pri interpelaciji poslušali o umazanem perilu, ki ga je na ministrstvu pustilo toliko let SD-jevstva. Poslušali bomo lahko in upam, da bo tako, koliko milijonov so razdelili nepomembnim in neznanim NVO-jem, ki ničesar koristnega ne delajo in ki obstajajo samo zaradi državnega denarja. Morda pa bo DZ pripravljen sprejeti zahtevo, da se mora vsak NVO vsaj 5 let dokazati na trgu brez centa državne podpore, da lahko kandidira za državni denar? Upam, da bo tako! V letu 2022, nobenega razpisa za tiste, ki še niso bili 5 let na trgu! Iskreni so bili in so preživeli. Pravzaprav so rastli in delali dobro. Ljudje so bili pripravljeni plačevati za njihove programe! Nepojmljivo! V socialistični Sloveniji, kjer vsi pričakujemo vse zastonj in kjer izobraževanje cenimo samo toliko, kolikor je zastonj, so oni prodajali svoje programe in uspevali. In zato so od države neodvisni, samostojni in nevarni. Nevarni zato, ker jih ne more nihče kontrolirati. Nevarni zato, ker svoje vrednote zagovarjajo s pokončnostjo, ker so finančno neodvisni. V sedanji stiski so prav taki zavodi edini resnični partner državi, ko hoče lajšati stisko ljudi.

Minister pozna delo Iskreni in ga sme in more priporočiti. Enako tudi strokovna komisija. Edino opozicija, ki je še vedno v svoji abstinenčni krizi, mora in hoče nagajati, da zakrije lastno praznino. In zato bomo spet imeli parlamentarno utrujanje, ki bo kakor neki šov. Spet bodo kalili koalicijo in zahtevali, da se preštejejo. Spet bo država stala in gledala, kako je opozicija izgubila vsako razumnost in deluje le še po čustvih, med katerimi ne manjka sovraštva. Ob zavodu Iskreni se je to pokazalo.

In kdor seje sovraštvo, žanje sovraštvo. Bog, daj, da bi vsi ostali ohranili trezno glavo, kajti opozicija kuri nevarne kresove, ki so nam enkrat že prineslo zlo revolucije in na desettisoče pobitih. Ob tako razvnetih čustvih pa je srhljivo slišati kakšen »premalo smo jih pobili«. Zato tu ni mesta za leporečje in previdne besede.

Toliko sovraštva, kakor ga je uspeh Zavoda Iskreni na razpisu pokazal vesoljni Sloveniji, smo slutili, da se nabira v levičarjih, upali, da ga je manj in se spet motili. Zdaj pa se ne moremo več varati. Skrajneži v parlamentu in zunaj njega, niso pripravljeni na nikakršen dialog in kompromise, kaj šele na skupno delo, da bi bila Slovenija pravična in socialna država. Oni gledajo samo nase in izključujejo druge. Kdor tega ne vidi, noče videti. In kdor noče, mu ni pomoči. In tudi nam ne, če je takih preveč. Morda bodo tudi novinarji spregledali, da je stvar šla predaleč in ustavili vojno, ki jo že skoraj eno leto bijejo z vlado. Upam.

Treba je ustaviti to norost. Zdravilo pa je razumnost, pamet! Pa potrpežljivo sklepanje kompromisov in spoštovanje demokratičnih pravil. Na prvem mestu, spoštovanje drugače mislečih in priznavanje, da je dobro, da so tukaj in da lahko sodelujemo. Ali bo levica, ki je spet napadalec, zmogla ta umik? Želim si, da bi. Prepričan nisem.

Podpiram pa ministra Kralja, njegovo odločitev in delo Zavoda Iskreni, ki si zasluži priznanje tudi na tak način. Obsojam napade na nas, katoličane in našo Cerkev in naše vrednote, ki so tiste, na katerih stoji Evropa in bodo ostale tudi takrat, ko Evrope ne bo več. Apeliram na vse, ki volijo katerokoli levičarsko stranko, da se vprašajo, ali želijo, da jih zastopajo ljudje, polni sovraštva in nestrpnosti. In če nočejo, potem naj volijo drugače! Samo tu je rešitev.