Minister Cigler Kralj v Hrastniku zagnal gradnjo novega doma za starejše

Hrastniški župan Marko Funkl in direktor doma starejših Drago Kopušar sta imela v tem tednu kar nekaj razlogov za veselje, saj jih je obiskal minister Cigler Kralj, ki je z njima  podpisal pismo o nameri za gradnjo novega doma starejših. Ne le župan in direktor Kopušar, tudi vsi tisti občani, ki si že dolga leta prizadevajo, da končno pridejo do novega doma za starejše, so se tega razveselili.

Minister Cigler Kralj od besed k dejanjem: V Hrastniku bodo gradili nov dom za starejše

“Zadovoljen sem, da bomo v Hrastniku prvič dobili stavbo, ki bo namensko zgrajena kot dom starejših,” nam je povedal in dodal, da je bila stavba, kjer v slabih razmerah deluje dom starejših, nekoč zgrajena za potrebe dijaškega doma. “Z novim domom delamo korak v prihodnost. Z dolgotrajno oskrbo starejših se moramo kot družba spopasti. Predolgo smo si pred tem zatiskali oči,” je še povedal in dejal, da je zadovoljen, da se je končno našla vlada, ki je zagrizla v to žgočo problematiko. Zato je bil vesel, da je v torek skupaj z ministrom Janezom Ciglerjem Kraljem in z direktorjem doma starejših Dragom Kopušarjem podpisal pismo o nameri za gradnjo novega doma starejših. Če bo šlo vse po načrtih, se bo gradnja začela že prihodnje leto. Dom pa naj bi bil zgrajen do konca leta 2023.

V Hrastniku imajo še veliko izzivov, predvsem pa želijo razvijati turizem

Kakšen naj bi bil dom starejših, pa boste izvedeli ob spremljanju oddaje, v kateri je župan predstavil tudi nekaj drugih občinskih aktivnosti. Od gradnje novih stanovanj, tudi za invalidne osebe, preureditve športnega parka v Hrastniku, posodobitve ceste skozi Dol pri Hrastniku, gradnje hidroelektrarne na Savi v povezavi z novimi cestnimi povezavami, o aktivnostih, povezanih s cepljenjem do nekaterih poudarkov na prepoznavnosti Hrastnika. To želijo okrepiti z rudarsko-industrijsko dediščino, lutkarstvom, različnimi festivali in obogateno muzejsko dejavnostjo. “Aktivno želimo razvijati turizem. Imamo kaj pokazati.” To drži: od bogate steklarske dediščine do ogleda rudarskega podzemlja, da ne omenimo znamenite lutkarske dejavnosti.

Foto: Matjaž Lavrič in Občina Hrastnik