Pedro Opeka se po načrtih komunistov ne bi smel nikoli roditi

Pedro Opeka se po načrtih komunistov ne bi smel nikoli roditi. Foto: Aleš Čerin.

Pripadniki narodov in držav imamo navado, da radi »nacionaliziramo« svoje velike rojake. Tako se v teh dneh mnogi radi identificirajo z narodno in državljansko pripadnostjo Pedra Opeke in njegovim v vseh pogledih presežnim delom na Madagaskarju, ki mu je dal ob obisku javno priznanje tudi papež Frančišek. Mirno lahko zapišemo, da bo trajno v zgodovini človeštva ostal zapisan kot eden največjih Slovencev.

Pedro Opeka se po načrtih komunistov ne bi smel nikoli roditi

Pedro Opeka je za mnoge Slovence tudi sprožilo za vprašanje, koliko in kakšne rojake bi imeli, če ne bi bilo povojnih pobojev. Dejstvo je, da se po načrtih komunistov ne bi smel nikoli roditi. Njegov oče je namreč eden izmed dveh nesrečnikov, ki sta se rešila pred anonimnim grobom v hrastniškem rudniku. Pedro Opeka je zato tudi ena najbolj pekočih bolečin tistih, ki so odgovorni za največjo morijo Slovencev v zgodovini. To se je izrazilo tudi ob nedavnem poiskusu prenosa papeževega obiska na Madagaskarju, ki so ga hoteli Kučanovi sledilci, v skladu z njegovim odnosom do vere in katoličanov posebej, onemogočiti. Ponoviti so hoteli zgodbo ob prenosu slovesne maše ob »100. obletnici Prekmurja«. Prišlo je do intervencije z najvišjega mesta v državi. Kot državljani druge vrste smo lahko gledali posnetek naslednji dan in na drugem programu.

Zato, da nas ponižujejo, jih moramo plačevati!

V teh, za demokratične in verne Slovence tako izjemnih trenutkih, se RTVS trudi zvišati naročnino. S kakšno pravico? Zato, da prezira in žali slovenske katoličane in druge dobronamerne Slovence? Upajmo, da se bodo našli ljudje, ki bodo organizirali množično politično akcijo, ki nas bo rešila prisilnega plačevanja prispevka za RTVS. Zato, da nas ponižujejo, jih moramo plačevati! Dobiček od tega bo večji kot celoletno zvišanje večine pokojnin! Žal je denar edini jezik, ki ga komunisti razumejo. So mojstri fizičnega in mentalnega nasilja, samo od lastnega zaslužka niso sposobni živeti. Dovolj je nestrpnosti in totalitarnega kratenja temeljnih človekovih pravic! Ne bodimo počepe! Po tridesetih letih demokracije imamo pravico do demokratične RTVS.

Pedro Opeka bo resnično naš, ko ga bomo odločneje podpirali in predvsem posnemali v svojem okolju. Revščine je zaradi evropskih cen glavnih virov življenja ter slovenskih plač in pokojnin tudi doma vsak dan več. Slovenija ne bo krščanska z digitalizacijo in premikanjem levo – desno – sredinsko, ampak v doslednem uveljavljanju temeljnih načel in vrednot krščanstva. Pedro Opeka nas ne navdušuje zaradi toliko opevane in zlorabljene ljubezni, ampak s konkretnim delom za bližnjega.