Papež Frančišek: Tako kot Bog velikodušno daje odrešenje, ne dajajmo upanja v zameno za koristi

Foto: Catholic News Service.
Foto: Catholic News Service.

Papež je po poročanju Catholic News Service na svoji splošni avdienci v sredo spregovoril nekaj pomenljivih besed, ki so iztočnica našemu nadaljnjemu razmišljanju in vpogledu vase, v naša lastna dejanja.

»Kristjani so pozvani, da pomagajo tistim, ki nimajo ničesar za dati in k temu, da ljubijo tudi tiste, ki ljubezni ne vračajo. Odrešenje in spreminjanje sveta na bolje zahteva od nas, da delamo dobro tistim, ki nam niso zmožni povrniti, tako kot je Oče naredil dobro nam, ko nam je poslal Jezusa. Koliko moramo plačati za našo odrešitev? Nič. Je zastonj. Zato delajmo dobro, ne da bi zahtevali povračila. Delajte dobro in vztrajajte. Ni dovolj ljubiti tiste, ki vas ljubijo. Ni dovolj biti dober do tistih, ki vam pomagajo. Ljudje niso poklicani za to, da bi bili egocentrični, temveč da se zgledujejo po Jezusovi nesebični ljubezni,« je dejal papež in dodal, da je Cerkev kot mati, ki nas uči usmiljenja in nam ne daje teoretičnih lekcij ljubezni in usmiljenja, kot tudi ne razširja filozofije poti do modrosti, temveč nas opogumlja z zrcaljenjem Jezusovih besed.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.