Papež Frančišek sprejel generalnega sekretarja Združenih narodov

V torek je papež Frančišek sprejel glavnega sekretarja Združenih narodov Ban Ki-moona. Papež je v 20-minutnem srečanju poudaril, da Katoliška cerkev daje svoj prispevek k celovitem človeškem dostojanstvu, promoviranju kulture dialoga in spoštovanja različnosti, ki so tudi skupni institucionalnim ciljem ZN. Pogovor je tekel o humanitarni krizi v Siriji, zatem na afriškem kontinentu kot o najnovejši krizi na korejskem polotoku. V pogovoru pa sta tudi razpravljala o problemu tihotapljenja ljudi, posebej žensk ter o problemu beguncev in emigrantov.

V veliko čast mi je, srečati se s svetovnim duhovnim voditeljem, je dejal glavni sekretar ZN v spremstvu svoje soproge in najožjih sodelavcev in pri tem povabil papeža, da obišče sedež ZN v New Yorku, saj imajo Sveti Sedež in ZN skupne cilje in ideje.

Ban Ki-moon je ob tem visokem obisku podaril papežu knjigo – Listino ZN v šestih jezikih, papež pa mu je podaril rimski mozaik, vsakemu članu spremstva pa rožni venec s podobo njegovega predhodnika papeža Benedikta XVI.

Foto: The Tablet