Papež Frančišek: Bog se razkriva ponižnim v srcu

papez kriz
Foto: Paul Haring/CNS.

Po poročanju Arlington Catholic Heralda je papež Frančišek na svoji prvi jutranji decembrski maši v Vatikanu dejal, da se Bog razkriva ponižnim in krotkim v srcu.

»Mnogi lahko poznajo znanost, kot tudi teologijo, toda če ne prakticirajo te teologije na kolenih, ponižno, kot otroci, ne bodo razumeli ničesar. Lahko nam bodo povedali marsikaj, vendar ne bodo ničesar razumeli. Samo tisti, ki imajo srce kot otroci so sposobni sprejeti to razkritje; samo tisti, ki imajo ponižno in krotko srce, ki čutijo potrebo po molitvi, potrebo se odpreti Bogu« je dejal papež. Papež je kot zgled ponižnega srca postavil Jezusa: » Jezus, ni prišel kot vojskovodja, mogočni upravitelj, ne, ne. Prišel je kot mladika, ki je pognala iz debla Jeseja. Bil je krotek in ponižen in prinesel je zveličanje bolnim, ubogim, revnim in zatiranim. Skrivnosti Jezusa ne moremo razumeti mimo skrivnosti blagohotnosti, ponižnosti, ki prinašajo zveličanje tistim, ki so bolni, grešni in v težkih situacijah«.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.