N. Glücks, Reporter: Profesorska smetana

V dominantnih medijih so bili predstavljani kot etični, moralni, ugledni in neomadeževani. Profesorji namreč. Na čelu z nekdanjim profesorjem s Pravne fakultete v Ljubljani dr. Mirom Cerarjem, čudežnim dobrim dečkom, ki je bil v letih … Beri dalje

Sodišče javnega mnenja. Nič osebnega.

Sodišče javnega mnenja ne prenaša ugovorov in pritožb. Deluje hitro in učinkovito. Ujeto v mrežo družbenih napetosti, utvar in predsodkov brezkompromisno obračuna s tistimi, ki izstopajo in tako motijo enotnost skupnosti. Obtoži, obsodi in ožigosa v trenutku, brez varovalnih mehanizmov. Če mislimo, da je kriv, je kriv.

Seks v šoli in ugled učiteljev

Dogodek s srednje strojne šole, kjer sta akterja ravnatelj in učiteljica matematike posneta pri spolnem aktu, se je prebil v praktično vse medije. Izboril si je osrednje mesto v Odmevih na TVS. Pa naj še kdo reče, da šolstvo nima dovolj prostora v medijih. Je pa žalostno, da sliko slovenskega šolstva in učiteljev slikajo Branimir Štrukelj, dežurni komentator šolstva Dušan Merc in različni incidenti ter nezadovoljni starši.

Kako je že z ugledom sodne veje oblasti

Predstavniki slovenskih sodišč se ves čas sklicujejo na to, da imajo avtoriteto. Ta pa ne pride sama od sebe, temveč le z dolgotrajnim in poštenim delom. Delu sodišč naj bi v Sloveniji zaupala le četrtina ljudi, zato bode v oči nastopaštvo najvišjih predstavnikov sodišč, ki od javnosti zahtevajo skorajda ponižnost.

Nevplivna Slovenija

V začetku tedna je v Financial Timesu Dominique Moïsi objavil kolumno o prizadetem Galskem ponosu, kjer razlaga kako težko se Francozi sprijaznijo s tem, da Francija že dolgo ni več svetovna velesila. A razkorak med … Beri dalje