Za solidarnost smo, tudi s Katalonci, za solidarnost smo predvsem zato, ker jo zase nenehno zahtevamo, a se zdi, da je drugim ne privoščimo!

Brezbrižnost je tista, ki omogoča molčanje ob nasilju nad Katalonci

Brezbrižnost je tista, ki omogoča in dovoljuje vsem vidnim političnim vodjem po Evropi, da molčijo ob nasilju, ki smo mu priča nad Katalonci, nasilju, ki kar vpije po javnih protestih. Stotine ranjenih, nad katerimi se znaša španska policija, so samo dokaz več, da je brezbrižnost javnosti tista, ki omogoča italijanskim, slovenskim in drugim evropskim političnim voditeljem, da molčijo, medtem ko se nasilno tepta osnovna pravica Kataloncem, pravica do avtonomije.

Suverena osebnost deluje kot suverena država

 Za naše življenje bi bila  pravila državne suverenosti  kar dobrodošla … Vsi vemo, da so pravična, zato nam ta prispodoba pomaga opaziti in presegati neutemeljene občutke krivde. Poglejmo jih in premislimo, kako bi lahko delovalo zares.

D. Steinbuch, Finance: Kako dolgo še?

Delna izguba ekonomske in finančne suverenosti kljub vsemu ni praznik, ob katerem bi odpirali šampanjec. Niti v opoziciji ne. V teoriji žurnalizma obstaja zakon časopisnih naslovov (t.i. law of headlines), ki sta ga pred leti … Beri dalje

Pismo bralca: Še ena teorija zarote?

Slovenska demokracija in naša demokratična zavest v zadnjem času vidno in tudi pospešeno nazadujeta. Že zelo dolgo medijski mainstream in njegovi arhitekti Slovencem razlagajo, da je naša demokracija pravzaprav strankokracija, kjer se za prestiž oz. … Beri dalje

Strast za oblast

Strast za oblast je najgrša strast, nam je v nedeljo zvečer razlagal »oče naroda« Janez Stanovnik, potem pa dodal, da morajo oblastniki služiti in ne vladati narodu. Da, nacionalna televizija nam je v najbolj gledanem času, to je v nedeljo zvečer, zavrtela oddajo, ki je govorila o Janezu Stanovniku kot – vsaj tako naslov oddaje – o očetu naroda.