Srebro – prezrta priložnost

V zadnjih 25 letih je ameriški borzni indeks Dow Jones porasel za kar 23 krat. Z enakim odstotkom je porasel tudi dolg države. Nehote se ob tem podatku vprašamo ali je bila rast delnic vzpodbujena tudi z naraščajočim dolgom, torej s krediti? Ameriški borzni indeksi se trenutno nahajajo celo na zgodovinsko najvišjih vrednostih, ki so bile kadar koli dosežene – podobno je tudi z dolgom.

Britanci obrnili hrbet EU, sveta ni konec

Referendumu v Veliki Britaniji bodo sledili še drugi, v Španiji so bile včeraj volitve. Glasovanja pa napovedujejo še drugi evroskeptiki po Evropi. Pred Evropo niso lahki časi in potrebna bo velika modrost in preudarnost vseh tistih, ki imajo škarje in platno v rokah.

Zlato ponovno pridobiva lesk

Pomembne vloge zlata ne more zanikati niti prvi mož Evra – Mario Draghi, ki ne priporoča odprodaje naložbenega zlata in srebra. Meni, da v danem trenutku predstavljata najzanesljivejšo zaščito premoženja. Povedano drugače: predsednik ECB ne zaupa lastnemu evru in priporoča najzanesljivejšo zaščito. Neverjetno!

Srebro brez sija

Plemenite kovine so znamenite po plemenitem siju. Podobno velja za obletnice, ki so napolnjene s polno in plemenito vsebino. In prav zadnje je v letošnjem jubilejnem letu samostojne slovenske države vprašljivo. Slovenska država je največji dosežek Slovencev v naši zgodovini. Verjetno prav zaradi njene enkratnosti je bila pri njenem uresničenju storjena vrsta napak, katerih odpravljanje poteka počasi, mučno in boleče.