M. Poznič, ESLOVENIA LIBRE: Utrinki s papeževega obiska v Kolumbiji

V Kolumbijo, ki je trenutno zelo polarizirana na dva pola, kjer sedaj po polstoletnem konfliktu teče mirovni proces, je papež Frančišek prišel z geslom “Naredimo prvi korak” / “Demos el primer paso”, s katerim poziva, naj storijo ta prvi korak naprej v svojem okolju, korak na bolje, na pot vere in sprave, na kateri naj hodijo skupaj kot bratje in sestre. Naj se ne bojijo resnice, naj se ne bojijo pravičnosti. Naj se ne bojijo odpuščanja in odpustiti. Da skupaj gradijo novo in boljšo prihodnost.

Beri dalje

Melanijina potica

In navsezadnje je tu še njena angleščina z nadvse zabavnim slovanskim akcentom. Tudi njena značajska zaprtost predstavlja pravo nasprotje ekstrovertiranega Donalda. Ravno zato več kot očitno odstopa od v povprečju precej glasnejših Američank. In ker Melanija po ustaljenih ameriških manirah ne izpljune vsega kar ji leži na duši, njeni sodržavljani posvečajo toliko več pozornosti njeni telesni govorici.

Kruh in potica

Se spomnite Marije Antoinette, ki je izjavila, da če ljudje nimajo kruha,naj jedo potico?! In je čisto resno mislila. Gospe in gospodje, ki jih je razkril Supervizor in pravijo, da so dodatno delo opravljali po koncu rednega delovnega časa, najverjetneje lažejo. Dan ima preprosto premalo ur, človek pa nikakor ni sposoben toliko časa dobro delati.