Janez Janša in zopet Janez Janša

Kdo nam jamči, da bo vse drugače, bolje in zmagovito, če Janez Janša upokoji? Kaj pa če bodo volivci še v večjem številu ostali doma? Na levici se njeni strankarji in drugi sopotniki nenehno prepirajo … Beri dalje

Govor Petra Sušnika, predsednika Nove Slovenske zaveze, na pogrebu žrtev Hude jame

Razumeti zločin v Hudi Jami pomeni razumeti slovensko zgodovino 20. stoletja. Žrtve v Hudi Jami niso posledica nagonske krvoločnosti posameznikov ali osamljene vojaške skupine, ki bi jo opoj zmagoslavja zanesel. Huda Jama ni bila izjema ali napaka – bila je premišljeno zasnovana, organizirano izvedena in kasneje skrbno prikrita, podobno kot druga prikrita povojna morišča.

Spominska slovesnost za žrtve: Mi strahu ne poznamo več (FOTO)

Na pobudo Nove slovenske zaveze, se je v Ljubljani na Kongresnem trgu zbrala množica ljudi, si so se v molitvi spomnili na žrtve povojnih pobojev zapisane na farnih spominskih ploščah. Predstavniki krajev so v dolgi koloni prinesli križe z napisi krajev in številom žrtev.

S sodelovanjem ZZB NOV bi bilo iskanje posmrtnih lažje, bolj učinkovito

Zdenko Roter pa v jok …

Kako je Borut Pahor (ne)hote »povozil« četrtstoletni trud nekdanjega oznovca. V prejšnji številki Družine smo lahko le na kratko poročali o pogovoru o spravi, ki ga je na povabilo družbeno-političnega krožka Strela Škofijske klasične gimnazije … Beri dalje

Kako povrniti dostojanstvo nepokopanim mrtvim?

Kako povrniti dostojanstvo nepokopanim mrtvim? je bila vodilna tema okrogle mize v soorganizaciji pobude Resnica in sočutje 1945-2015, Socialne akademije in Časnika, na kateri so ob moderaciji Jožeta Bartolja sodelovali ddr. Verena Perko, dr. Mitja Ferenc, Ljudmila Novak in Peter Sušnik.