Ob tristoti obletnici rojstva Petra Pavla Glavarja

Peter Pavel Glavar je bil za svoj čas resnično napreden in inteligenten človek, ki je na prvo mesto dajal dobrobit preprostega človeka, za kar se je zavzemal z vsem svojim intelektom in talenti, od poučevanja do pisanja kmetijskih razprav, od dušnopastirske službe do premetenega finančnega pogajanja, vse to pa je vlagal in črpal v skupno dobro.

Vztrajajte na poti sprave!

Pred sejama vaših občinskih svetov, na kateri boste v prvi obravnavi odločali o preimenovanju Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, vas kot državljanke in državljani spodbujamo, da spravo udejanjate tudi v praksi in tokrat zavrnete spremembo imena. Upamo in si želimo, da bi vztrajali pri soglasni odločitvi, ki ste jo sprejeli spomladi, ko ste celotni slovenski družbi sporočili, da je čas za narodno spravo, za normalizacijo naše družbe.

Sem se počutil ‘kt ta velk mafijc’

Župan Komende Tomaž Drolec se je pred občinskimi svetniki razgovoril o tem kako se je s 16.000 € v žepu, s katerimi je kar iz svojega žepa plačal soglasja za trgovino, počutil ‘kt ta velk mafijc’. Kasneje je vsako podkupovanje zanikal, a vsi njegovih plemenitih namenov ne razumejo.