Proces približevanja naše države EU standardom je bil neuspešen

Treba bo stopiti skupaj, tako kot so to storili Japonci v 60. letih 19. stoletja po spoznanju, da jih je skorajda 200-letna izolacija oddaljila od razvitega sveta. Na to je simbolično opozoril tudi g. Mussomeli, ko je postavil spomenik vsem žrtvam državljanske vojne pred ameriškim veleposlaništvom.

Tit Turnšek, sprave ne bo…?

Na praznik »Dan upora proti okupatorju«,  ki je ustvarjen po meri ZZB NOB, saj slavi upor, ko ga še ni bilo, kar deli Slovence, saj slavi ustanovitev OF pod vodstvom komunistov, čeprav je tedaj obstajal … Beri dalje

Opažanja izseljenskega Slovenca II.

Kaj je sploh “levica” v Sloveniji? Nasledniki partije? Saj to ni nikoli bila levica. Partijska nomenklatura se je s privatizacijo prelevila v kapitaliste, ki mečejo delavce na cesto. Kaj pa “desnica”? Mislim, da je tam več trdnih temeljev, ampak kaj, ko so vsi vprek skregani. Na žalost je že tako, da se ljudje največ naučimo iz svojih napak. Morda se bomo naučili tudi demokracije, ampak bojim se, da bo ta šola precej draga.

Vabilo: Pogovor z Josephom Mussomelijem

Fakulteta za poslovne vede in založba Družina, tokrat v soorganizaciji z Veleposlaništvom Združenih držav Amerike v Sloveniji, vabita na ciklus večerov z naslovom »i3 – inovativnost & interdisciplinarnost & internacionalnost«. Dogodek je namenjen iskanju novih … Beri dalje

J. L. Černič, Iusinfo: Razčlovečenost

V slovenskem prostoru vsakodnevno medsebojno tekmujejo različne razlage slovenske polpretekle zgodovine, ki se soočajo in spopadajo od najnižjih celic družbenega življenja do njegovih najvišjih centrov moči. Ker se posamezniki medsebojno ne poslušajo, ne znajo doseči … Beri dalje

Joseph A. Mussomeli, predsednik Republike Slovenije

Obstaja ogromno raziskav in razmišljanj, zakaj so določene družbe uspešne, druge pa kronično in trajno neuspešne. Zakaj se določene kljub katastrofam hitro kot Feniks vzdignejo, druge pa kljub bistveno boljšim naravnim danostim životarijo in se vrtijo v začaranih krogih. Odgovor se skriva v ljudeh in njihovih voditeljih.

Drugorazredna kandidatura

Malo več kot leto dni je minilo, odkar je dr. Danilo Türk ob svoji drugi predsedniški kandidaturi dobil klofuto in doživel to, kar se je pet let prej zgodilo Lojzetu Peterletu, ki ga je premagal prav Türk. Že ob Türkovem porazu decembra 2012 se je šepetalo o tem, da bi utegnil poraženi bivši predsednik po umiku iz slovenske politike znova vrniti v Organizacijo združenih narodov (OZN), bolje rečeno na funkcijo generalnega sekretarja OZN. Le malo pa je bilo takšnih, ki bi takšne napovedi vzeli resno.

Državni sovražnik št. 3

Delitev duhov in ustvarjanje namišljenih ali pravih sovražnikov imata na slovenskem že dolgo brado. V zadnjih letih, odkar levica ni več ˝obsojena na oblast˝, kot so nekoč radi pisali njeni medijski podporniki, pa se je iskanje takšnih in drugačnih sovražnikov močno razmahnilo in praktično na dnevni ravni lahko slišimo grobe diskvalifikacije političnih nasprotnikov. Čeprav se ne ena, ne druga stran, ne moreta ravno pohvaliti z imunostjo na demoniziranje nasprotnikov, pa pri temeljitosti vendarle prednjači levica, ki se ustvarjanja sovražnikov loteva veliko bolj sistematično in širše. Če je na desni demoniziranje nasprotnikov omejeno na predsednika SDS, nekaj najzvestejših sodelavcev iz stranke in peščice podpornikov, pa na levici delo ˝kurjačev˝ opravlja na stotine malih ljudi.