Opozorilo GZS: Vlada se igra z usodo države

Vlada RS je v zadnjih mesecih sprejela nekaj odločitev, ki jasno kažejo, da ne opravlja vloge dobrega gospodarja javnih blagajn v imenu davkoplačevalcev in da s tem resno poslabšuje poslovno okolje in konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Obenem pa zapostavlja večino zaposlenih v gospodarstvu, ki bodo ob takšni politiki, poleg gospodarstva, najbolj dodatno obremenjeni pri svojih plačah.

Slovenski ‘marshmallow test’

Jasno je, da pri tako visoki javni porabi v Sloveniji zmanjka sredstev za investicije in zato se stagnacija, ali če hočete kriza, pri nas nadaljuje in ji še ni videti konca. V zbirkah kazalnikov tako za konkurenčnost kot tudi za ekonomsko svobodo je za Slovenijo najslabši kazalnik, tisti, ki nas najbolj vleče navzdol, ravno javna poraba.

Kavarna Hayek: Socialistična devetdnevnica

Združena levica, svobodi zagotovo najbolj nevarna politična druščina, ki je mesto pod soncem našla celo v parlamentu, je socialistično devetdnevnico začela s 1. majem, nadaljevala z obletnico smrti komunističnega diktatorja Josipa Broza, končala jo bo … Beri dalje

McSlovenija

Požrešnost, pogoltnost, razsipnost… imenujte ta pojav, kot se vam zljubi. A dejstvo je, da gre za eno od hujših bolezni današnje Slovenije. Gre za presežno debelost, ki jo je potrebno podvreči strogemu in neprizanesljivemu hujšanju. To je postalo jasno že vse od začetka krize, konec leta 2008. Ampak, namesto da bi že takrat šla na bolj “zdravo prehrano” in dinamično življenje, je Slovenija še naprej žrla tone big macov in pila litre coca cole. In danes se pritožuje zaradi “sladkorne bolezni”.

J. Damijan, Večer: Slovenija v prostem padu

Podatki Eurostata iz sredine avgusta naj bi bili prinesli nekaj optimizma v Evropo. Nemčija in Francija naj bi bili v drugem četrtletju začeli okrevati, Španija in Italija pa počasi zaustavljati negativno rast. Po šestih zaporednih … Beri dalje