Ustanoviti državnega prevoznika ali povezanost Slovenije prepustiti trgu

Infrastruktura prosto po Alenki Bratušek

Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor se je v prvih dneh letošnjih parlamentarnih počitnic sestal na nujni seji. Zaradi vojnih razmer, v katerih je Slovenija sodeč po hitropoteznem dviganju rok levo-socialno-svobodnih poslancev, bi bilo skrajno … Beri dalje

Plešasta pevka

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je bil v nekaterih izjavah vse prej kot diplomatski in izrečene besede so bile zelo nenavadne za ministra. A iz njih smo lahko nekoliko bolj neposredno razumeli, koliko je ura. Vse cvetke ministra Gašperšiča so povezane z najpomembnejšim načrtovanim infrastrukturnim projektom, drugim tirom Koper – Divača.

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca

Grobarji slovenskega gospodarstva so se dokončno razkrili z objavo seznama prenosov slabih terjatev na slabo banko. Armageddon slovenske države. Črna luknja, ki je v samo nekaj letih Slovence prepeljala iz iluzije vzhodno-evropske Švice v vzporedno galaksijo zahojene sistemske korupcije. Predvsem lahko iz te slike izluščimo podobo, kako močno so bili v vseh teh procesih oškodovani država in davkoplačevalci.

Oblastniški sen kresne noči

Kljub premirju, ki ga je po “viteških pravilih bojevanja” treba pustiti novi vladi, pa je le potrebno povleči nekaj zaključkov. In izhodišče za te zaključke ponujajo ministri novonastale vlade. Gre za nekaj tistih situacij, ko eden od ministrov nekaj “blekne”, pa ga mora zaradi njegove prenagljenosti kasneje demantirati premier.

R. Pikon, Finance: Draga in cenena Slovenija

Londonski poslovni časopis City A.M. je včeraj objavil zanimiv komentar o tem, da bi moral britanski javni sektor postati bolj podoben švicarskemu, saj za precej manjši delež bruto domačega proizvoda dobijo enako dobro ali pa … Beri dalje