Predsednika Pahorja napadli zagovorniki izvensodnih pobojev

V Društvu MORiS Kočevska Reka z ogorčenjem in veliko prizadetostjo spremljamo napade na predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki je z italijanskim predsednikom Sergiom Mattarello izvedel zgodovinska spravna dejanja, civilizacijski korak naprej in pomembno prispeval k odstranjevanju predsodkov do slovenske manjšine v Italiji in Slovencev nasploh.

Foto: FB TV Medvode

Sprava v zalivu

Upamo, da tako italijanska neofašistična kot slovenska neokomunistična ideologija nimata več toliko moči, da bi preprečili spravno slovesnost. Da 13.julij ne bo več le dan spomina na neki barbarski požig, ampak tudi dan veselja, dan sprave med dvema narodoma, ki se jima je uspelo otresti mračnih ideologij.

Tudi Antonio Taiani očitno ne more požreti izgube vzhodnih ozemelj

Izjava predsednika parlamenta EU Taianija v Bazovici, da »naj živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija…« in zlasti frenetični aplavz, s katerim so prisotni pozdravili te izjave, kažejo, da velik del Italije, vključno z vrhovi njene politike, še niso požrli izgube vzhodnih ozemelj.

Prenašanje slovenskih zdrah

Avtor: Jurij Paljk. Vir: Družina. Slovenci v Itailji se vsako leto zberejo ob spomeniku štirim primorskim fantom (Bidovcu, Marušiču, Milošu in Valenčiču), ki so jih fašisti na bazovski gmajni ustrelili pred 82 leti. Navada je, … Beri dalje

Žvižganje ministrici Novakovi v Bazovici

Vir prispevka in avdio zapis prireditve: Slomedia. …. Do nesprejemljivega incidenta je prišlo, ko sta napovedovalca najavila prisotnost ministrice Ljudmile Novak, ki jo je del publike, kot smo opazili verjetno v glavnem nekaterih organizacij iz … Beri dalje