Opozorilo slovenskim staršem in mladini na previdnost v stikih z ZZB NOB Slovenije

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (ZZB NOB Slovenije) je upravičeno osumljena, da širi zgodovinske laži, omalovažuje zločine proti človeštvu in širi med državljani Slovenije nestrpnost. Zato so posebno ogrožene mladoletne osebe, ki lahko nasedejo njeni propagandi. Zato pozivam tako starše kot ogroženo skupino mladih ljudi, da so izredno previdni v stikih z ZZB NOB Slovenije ali z vodjo tega projekta Aljažem Verhovnikom, vzpostavlja novo mladinsko borčevsko organizacijo in vabi v svoje vrste mladino v starosti od 15 do 29 let.

Že simboli, pod katerimi se ta podmladek organizira, spominja na simbole komunistične partije, ki je delovala v Sloveniji že pred drugo svetovno vojno in je bila vodena iz tujine, namreč iz Sovjetske zveze. Tudi ob okupaciji je komunistična partija delovala po navodilih Sovjetske zveze, ne v interesu slovenskega naroda. Tako si je podredila ves slovenski upor in ga zlorabila za ureditev komunistične diktature po odhodu okupatorja leta 1945, ko je kapituliral na bojiščih zunaj Jugoslavije. ZZB NOB Slovenije poskuša relativizirati vse komunistične zločine tudi po propadu komunizma v Evropi, v Sloveniji pa skrbi za ohranjanje spomina na to žalostno obdobje v zgodovini naše dežele in poskuša ohraniti ugled zločincev iz časa komunistične diktature.

Gotovo je v interesu mladih in neobremenjenih ljudi, da se to poglavje zgodovine pri nas zaključi na strokoven in pieteten način in da gremo smelo naprej v demokratični in svobodni Evropi, za seboj pa pustimo tiste, ki še danes ne morejo doumeti, da je napočil drugačen čas: brez mračnjaštva, podtikanj, laži in sovraštva.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.