Odbor 2014: Volja ljudstva je bila poteptana

Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

Danes mineva že 119. dan odkar je vodja največje opozicijske stranke Janez Janša po krivici zaprt in s čimer so njemu in njegovi družini sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Tako je Slovenija že 119. dan omadeževana s političnim zapornikom, kar ni značilno za pluralne, demokratične, svobodne in pravne države. Politični zapornik v 21. stoletju, pomeni za Slovenijo in ustvarjanje njene zgodovine hudo sramoto, saj je Slovenija pravna in demokratična država, vsaj v teoriji.

Z včerajšnjem odvzemom poslanskega mandata Janezu Janši je zakonodajna veja oblasti grobo posegla v voljo več kot šest tisoč volivcev in odvzela ustavno pridobljeno pravico, poslanski mandat. Potrebno je zavedanje, da je Janezu Janši na državnozborskih volitvah svoj glas zaupalo največje število volivcev in volivk, zato je popolnoma nedopustno, da poslanci niso ravnali v skladu z odločno voljo ljudstva. Odbor 2014 se bo zato še naprej vsakodnevno zavzemal, da se sprejeme takojšnja odločitev Vrhovnega sodišča o prekinitvi zaporne kazni za Janeza Janšo in se odpravi neustavna, nezakonita in nepravična sodba v zadevi Patria ter da se vzpostavi vladavina prava, spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter uveljavi demokratična država. Zato tudi danes vse, ki želite živeti v pravni, evropski in demokratični državi, vabimo, da se nam danes ob 17.00 pridružite, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Z nami bodo: Mojca Hilj Trivič, Simona Purkat in Vera Ban.

Odbor 2014

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.