Odbor 2014: Volilna pravica je nedotakljiva

Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbor 2014 si z vsakodnevnimi aktivnostmi prizadeva za spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Slovenija naj bi bila na podlagi Ustave Republike Slovenije demokratična, pravna in socialna država, kjer naj bi bilo zagotovljeno varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin ne glede na politično ali drugo prepričanje. Žal temu ni tako, saj ima Slovenija še vedno, kot edina država v zahodnocivilizacijskem krogu, političnega zapornika. Danes tako mineva že 118. dan odkar je prvak največje opozicijske stranke Janez Janša po krivici zaprt in s čimer so njemu in njegovi družini sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Zapor Janezu Janši predstavlja nepopravljivo škodo, saj časa, ki je bil njemu in njegovi družini po krivici odvzet, ne more povrniti prav nihče.

Zaupanje državljanov in državljank v transparentno in pravično delovanje slovenskega sodstva pa tako iz dneva v dan upada. Dogodki, ki se odvijajo tako kažejo na to, da slovensko sodstvo sodi večini v imenu manjšine. Nepravična obsodba na podlagi indicev ne poraja polemik samo doma, ampak tudi v mednarodni skupnosti, kar posledično vpliva na veliko zmanjšanje ugleda Slovenije kot pravne in demokratične države.

Odbor 2014 si vsakodnevno prizadeva za izpolnitev zastavljenih ciljev, med katerim je tudi zahteva po dejanski vzpostavitvi vladavine prava, človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter uveljavitev demokratične države za vse, ne glede na spol, raso, versko ali politično prepričanje. Zato si Odbor 2014 prizadeva, da javnost spozna krivične sodbe slovenskih sodišč, ki so kršile Ustavo Republike Slovenije ter človekove pravice in temeljne svoboščine državljankam in državljanom. Spoštovanje človekovih pravic mora biti v Republiki Sloveniji zagotovljeno slehernemu posamezniku, tako vidnim predstavnikom javnega življenja, kot malemu človeku. Odbor 2014 se bo za človekove pravice in njihovo spoštovanje pred institucijami države zavzemal še naprej. Vse, ki želite demokratično, pravno, svobodno, prerojeno, prebujeno in evropsko Slovenijo vabimo in pozivamo, da se nam danes ob 17.00 pridružite, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Danes bodo z nami: Aleš Primc, Robert Hrovat, Alenka Jeraj, Ivan Kukar, mag. Brane Grims, Jernej Pavlin in akad. prof. dr. Kajetan Gantar.

Danes, 15. 10. 2014 bomo po shodu pred Vrhovnim sodiščem nadaljevali naš shod pred Državnim zborom. Namreč nedopustno je, da bi druga, pravosodna veja oblasti s svojimi zlorabami, dala alibi prvi veji, zakonodajni oblasti. Alibi, da bi grobo posegla v voljo več kot šest tisoč volivcev in odvzela ustavno pridobljeno pravico, poslanski mandat. Janezu Janši je na volitvah svoj glas zaupalo največ volivcev in volivk, zato je prav, da poslanci ravnajo v skladu z odločno voljo ljudstva izraženo v nepošteni volilni bitki in Janezu Janši omogočijo nadaljnjo izvajanje poslanskega mandata kot to veleva slovenska Ustava.

Odbor 2014

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.