Obračunavanje z Andrejem Šiškom postaja vse bolj zaskrbljujoče

Andrej Šiško: Kaj je resnično ozadje obračunavanja z njim?

Nobena skrivnost ni, da v Sloveniji pravna država ne deluje. Samo preko korupcije naj bi bila država letno ob nekaj milijard eurov. Če bi ta denar prišel tja, kamor bi moral, ne bi imeli problemov z pokojninami, zdravstvom, šolstvom, kulturo! Ni to nevarneje od Šiškove »varde«?

Obračunavanje z Andrejem Šiškom postaja vse bolj zaskrbljujoče

Andrej Šiško je v javnosti predstavljen, kot da hoče z nasiljem spreminjati naš politični sistem, ki sloni na demokraciji, pravni državi in demokraciji. Njegovo »vardo« prikazujejo kot nekakšne vaške straže, belo gardo in domobrance, ki jih je treba v imenu države, včasih so rekli revolucije, zatreti. Nek »varnostni« strokovnjak jih je označeval kot Janševo armado, kar ni samo laž, ampak vzbujanje politične nestrpnosti! Ali je Slovenija res tako šibka, da jo Andrej Šiško s svojimi fanti ogroža? Ali ni določen za žrtev za to, da pozabimo na resnične probleme, ki tudi njega motijo?

S pištolo nad novinarje (posnetek https://www.youtube.com/watch?v=lxHIkad-OTE)

Številni upokojenci živijo človeka nevredno življenje. Te dni nas na cesti številni prosijo za pomoč. Oni in njihove družine si praznovanja Božiča in Novega leta ne morejo privoščiti. So to zaslužili po več desetletjih trdega dela? Ni to huje kot Andrej Šiško?

Domov za starostnike in onemogle ni dovolj. Mnogi, ki so celo življenje delali, morajo hoditi v domove izven Slovenije, ker so tukaj cene previsoke. Na starost ne morejo biti v Sloveniji, ampak v tujem neslovenskem okolju. Je tega kriv Andrej Šiško?

Mora za vse to odgovarjati Andrej Šiško?

Za številne mlade ni stalnih služb, ni stanovanj. Ne morejo si privoščiti družinske sreče! Mora za to odgovarjati Andrej Šiško?

V preteklem letu je »Židanova varda« korakala po Ljubljani. Zanikala je demokratično naravo slovenske osamosvojitve. Z redčenjem spomina na ideološko nasilje in totalitarizem nas hočejo prepričati, kako je za slovensko osamosvojitev zaslužna nekdanja TO. Kot da bi Maistrove zasluge za ohranitev slovenske Štajerske pripisovali nekdanji avstrijski cesarski armadi, katere visok častnik je bil Rudolf Maister. Ni to nevarneje kot Šiško?

Ustavno sodišče je, ne enkrat, poudarilo, da je bila predpogoj za slovensko osamosvojitev in državnost demokracija, prelom s totalitarnim komunizmom. Naj si posamezniki, ki tega ne verjamejo, preberejo samo gradivo in sodbo Ustavnega sodišča o nameravani Titovi cesti v Ljubljani! Je šiško kdaj pozival k ignoranci Ustavnega sodišča?

Zveza borcev ima organizirane skupine, ki z orožjem, ki je po II. svetovni vojni skrivno pobilo na tisoče Slovencev, demonstrirajo nekdanje ideološko nasilje? Kako se počutijo ljudje, ki jim je po nenavadni sreči uspelo preživeti morijo? Ni to za sedanjost in prihodnost veliko nevarnejše kot Šiško? Kult pobojev in strahovlade je veliko hujše kot vse početje »varde«. Zakaj ne obravnavajo vseh »vard« v Sloveniji, našteli smo vsaj tri, z istim merilom?

Je potrebno dokončno umazati slovensko osamosvojitev in demokracijo?!

Znanemu novinarju dr. Jožetu Možini je dobro organizirana in financirana ljubljanska skupina zahtevala ne samo odpoved službe, prepoved dela, ampak mu grozila celo s smrtjo! Sedaj hočejo onemogočiti predstavitve njegove knjige. Takšnega nasilja nad znanostjo in kulturo že dolgo ni bilo. Ta specialna »varda« hoče v imenu rdeče zvezde onemogočiti svobodo znanstvenega raziskovanja, ki je temelj civilizacije! Pustimo ob strani, da so na cesti že tudi podpisanemu grozili s smrtjo! Ni to huje kot Šiškova »varda«?

Ponižanj, ki sta jih bila deležna slovenska osamosvojitev in demokracija v letu 2019 ni videti konca. Takega ponarejanja slovenske zgodovine že desetletja ni bilo. Problem je v tem, da to bogato financira država. Med tem, ko številne znanstvene knjige z področja slovenske zgodovine ne morejo iziti, je dovolj denarja za zanikanje bistva in smisla slovenske države in osamosvojitve! Je tega kriv Andrej Šiško! Kaj je resnično ozadje obračunavanja z njim?