IZJAVA DNEVA, Matej Slapar: “NSi Kamnik bo počakala na dokončen razplet preimenovanja kamniške knjižnice”

Matej Slapar, foto: kamnik.si.
Matej Slapar, foto: kamnik.si.

Mateja Slaparja, podžupana Občine Kamnik in člana svetniške skupine NSi Kamnik, smo vprašali za komentar glede aktualnega postopka o preimenovanju Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, ki je bila na prvem branju seje občinskega sveta občine Kamnik potrjeno. Zanimalo nas je, kako bi se Nova Slovenija v Kamniku odzvala v primeru, da bo preimenovanje knjižnice dokončno potrjeno. Bo NSi še naprej sodelovala z županom Marjanom Šarcem na način, kot sodeluje sedaj?

Matej Slapar:

V občini Kamnik smo v času obstoja naše koalicije začeli in tudi že izpeljali veliko dobrih projektov. pridobili smo evropska kohezijska sredstva za gradnjo kanalizacijskega omrežja, po desetletju priprav smo sprejeli občinski prostorski načrt, pravkar se gradi več kot kilometer protipoplavnega zidu na desnem bregu Kamniške Bistrice, ki bo zagotovil poplavno varnost in zadostil pogojem za razvoj gospodarskih subjektov, pred nekaj dnevi je bil vzpostavljen Podjetniški klub Kamnik,…

Pri vseh projektih sodelujemo konstruktivno in vsi prispevamo vsak svoj delež za njihovo uresničitev. Poimenovanje knjižnice je zgolj eden od številnih projektov, ki seveda ima svojo težo in kjer so se pokazala določena razhajanja v pogledih. Če so razhajanja že med dvema zakoncema, kako je šele v širši družbi in med različnimi političnimi strankami? Ne da bi odstopili od svojih stališč, ki v tej zadevi ostajajo enaka, pa bi bilo v sedanjih razmerah škoda zapraviti dobre priložnosti za Kamnik, ki jih lahko izkoristimo le s skupnimi močmi, in se raziti že pri prvem vprašanju, ki nas razdvaja in ki se sploh še ni dokončno razpletlo.

Naša usmeritev je, da bomo še naprej delali za dobro občine in razvoj krajev ter iskali skupne točke, kjer lahko in tudi moramo sodelovati. O nadaljnjih odločitvah bomo razmišljali, ko bo postopek zaključen in bodo iz njega izhajajoče posledice dejansko nastopile.