Šarčevo nevidno šolo gradi župan Slapar ob pomoči Janševe vlade

Nežka Poljanšek je kandidatka SDS v občinah Kamnik in Komenda.

V Kamniku, kjer je (so bili) doma kar nekaj slovenskih politikov, nekateri od njih bodo na belo nedeljo prav v Kamniku iskali podporo volivcev, se je govorilo o Šarčevi »nevidni« šoli v Kamniku. Kako je sedaj s tem projektom, je gotovo še vedno eminentno vprašanje, še posebej v luči racionalne in transparentne izrabe javnih sredstev?

Zgodba o tako imenovani »šarčevi nevidni šoli« se vleče že skoraj deset let. Osnovna šola Frana Albrehta se je zaradi povečanega števila učencev in prilagoditve novim zahtevam v učnih programih znašla v prostorski stiski. S tem je bila seznanjena tudi občina kot ustanoviteljica, ki je dolžna zagotoviti ustrezne prostore. V vseh teh letih je bilo o tej šoli veliko povedanega in c zvezi z njo še več obljubljenega.

Šarčevo nevidno šolo danes gradi župan Slapar ob pomoči Janševe vlade

Po Kamniku so začele krožiti informacije, da naj bi se v času, ko je bil župan Marjan Šarec,  samo za raziskave, študije in projekte za omenjeno šolo porabilo skoraj 1,5 milijona evrov. Koliko točno je bilo za to res porabljenega denarje, ne morem vedeti, ker stvari ne poznam dovolj od blizu.

Kakor koli, Kamničani, še posebej pa starši otrok, ki obiskujejo to šolo, so bili obupani in razočarani, ker je čas tekel, naredilo pa se ni nič. Stvari so se začele premikati šele, ko je mesto župana zasedel Matej Slapar, ki se je problema lotil resno. Dokončno pa je projekt zaživel s pomočjo aktualne vlade, ki je za omenjeni projekt odobrila tudi državna sredstva. Sedaj se šola gradi, in to je najpomembnejše (več tukaj).