Civilna pobuda o tem, kakšna naj bo Slovenija po 24. aprilu (video)

 

V ponedeljek, 28. marca, ob 18. uri je civilna pobuda Prebudimo Slovenijo organizirala pogovor s predstavniki demokratičnih strank, to je tistih, ki izvirajo iz političnega in družbenega gibanja za demokracijo in samostojnost Slovenije pred več kot tridesetimi leti. K pogovoru smo povabili predstavnike strank Naša dežela, Nova Slovenija (NSi), Povežimo Slovenijo in Slovenska demokratska stranka (SDS). Pogovor v dvorani Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava ni bil predvolilno soočanje, temveč predstavitev njihovih stališč oziroma programov. Kot najpomembnejša vprašanja smo izpostavili štiri. To so:

  • Demografija
  • Zdravstvo
  • Pravna država 
  • Varnost, begunci in migranti

Našemu vabilu so se odzvali: Dejan Podgoršek, Naša dežela, Jožef Horvat, Nova Slovenija, Tina Bregant, Povežimo Slovenijo, in Jelka Godec, Slovenska demokratska stranka.

Foto: Jože Potrpin

Hkrati želimo gostom izreči priznanje za njihovo dosedanje delo v dobro Slovenije, ki je pritegnilo pozornost tudi v Evropi, zlasti v času našega predsedovanja Svetu Evropske zveze. Ker so prav te stranke deležne nenehnih napadov skrajne levice in tudi nekaterih zmernejših levih strank, jim v Prebudimo Slovenijo izrekamo vso podporo in k temu pozivamo tudi vse ljudi dobre volje. Kolikor bo naš dogodek dosegel javnost oziroma volivce, jih hočemo spodbuditi, da gredo na volitve in oddajo svoj glas strankam in ljudem, ki se že ves čas od osamosvojitve do danes trudijo delati v dobro Slovenije in njenih prebivalcev.

Jože Mlakar za Prebudimo Slovenijo