Prispevek: Gejevski lobij ogroža papeža

gardistNekdanji poveljnik švicarske garde v Vatikanu trdi, da je homoseksualni lobij tako močan, da pomeni nevarnost za papeževo življenje.

Po znameniti izjavi papeža Frančiška, da gejevski lobij obstaja, in da je treba zato nekaj storiti, je v javnost prišlo precej podrobnosti o početju članov lobija. Zadnja vest, ki je obkrožila svet, je nastala v pogovoru z Elmarjem Maederjem, poveljnikom papeževe osebne straže, Švicarske garde. Maeder (51) je poveljeval gardistom med leti 2002 in 2008.

Gejevska lojalnost

V Vatikanu obstaja skrivna homoseksualna organizacija, v kateri so tudi nekateri škofje rimske kurije, trdi Maeder. Homoseksualnost sama po sebi ni težava, vendar predstavlja preveliko nevarnost zaradi morebitne nelojalnosti, pojasnjuje Švicar. »Geji so med seboj zelo solidarni. Zato so bolj lojalni drugi drugemu kot pa instituciji. Slednjič so postali neke vrste tajno društvo, ki je tako skrivnostno, da predstavlja nevarnost za papeževo varnost.

»Če bi slučajno odkril, da je kateri od mojih gardistov homoseksualec, mu nikoli ne bi omogočil, da naredi kariero,« je odločen Maeder, ki je gardiste opozarjal, naj ne padejo pod vpliv homoseksualnih škofov v kuriji. Izključno moški svet rimske kurije predstavlja magnet za homoseksualce, pojasnjuje Maeder. Vse to je povedal tudi svojim predpostavljenim, ko je odhajal iz Vatikana.

Gardisti so tarča lobija

Na to sta nedavno opozorila tudi anonimna gardista v tedniku Schweitz am Sonntag. Eden je opisal, kako ga je zalezoval neki kardinal in mu ponoči telefoniral. A je takoj zatem tiskovni predstavnik 110-članske Švicarske garde že izjavil, da govorice o gejevskem lobiju niso njihov problem, ampak da so gardisti zaposleni izključno s stvarmi vojaške in verske narave.

Zanimivo mnenje pa je izrazila tudi rimska skupina za pravice gejev in lezbijk (LGBT). Ustanovitelj skupine, ki jo politično opredeljujejo kot liberalno in desnosredinsko, Enrico Oliari, je izjavil, da Cerkve ne ogroža gejevski lobij, ampak hinavščina.

Geji so siti hinavščine kardinalov

»Lobij kardinalov, ki pridigajo zoper homoseksualce in njihove pravice, potem pa se spravljajo na švicarske gardiste je lobij hinavcev. Siti smo že škofov in kardinalov, ki nas zjutraj obsojajo na prižnicah, opoldne pisarijo grozilna pisma, ponoči pa zlorabljajo ali plačujejo gardiste za seks,« je bil oster Oliari. V organizaciji v papežu Frančišku vidijo tudi priložnost, da se Cerkev otrese tisočletnega seksofobičnega izgleda.

Foto: Tino Mamić