Nova SZDL

Foto: Flickr
Foto: Flickr.

Razdrobljenost na kontinuiteti, napačno imenovani »levica«, je tako velika, da gre preveč glasov v nič. Vsem je očitno, da tako ne bodo zmogli premagati novega pat položaja v parlamentu. Njihova politična igra gre v dve smeri: zavlačevanje z volitvami. kamor spadajo napovedi o ustavni presoji o volitvah sredi julija, da bodo imele nove stranke več časa, da se »organizirajo« (beri: »da jim mediji naredijo ustrezno – zastonj – reklamo«), drugi del napora pa hoče skupen nastop neparlamentarnih strank, torej pred in povolilno koalicijo, ki naj bi pridobila tako množico, da bi skupaj z DeSUS-om imeli onih 46 glasov, ki jih potrebujejo, da nadaljujejo s svojo protislovensko politiko. Časnik Delo, ki se samorazglaša za »kritično pričo« dogajanja, po svoji kolumnistki Staričevi govori o tej druščini kot o »Novem DEMOS-u«. Kolumnistka pri tem gladko spregleda, da je kratica DEMOS pomenila: DEMokratična Opozicija Slovenije, skupaj pa ljudstvo, zato na levici ne more biti novega DEMOS-a, ker je oblast, ampak naj rajši govori o Novi SZDL. Se še spomnite tistega stvora, ki smo mu morali reči Socialistična Zveza Delovnega Ljudstva. V njej smo bili vsi, pa če smo hoteli ali nismo hoteli in je delovala kot nekakšen transfer ukazov partijskega sekretarja, v zadnjih letih torej Kučana.

Na kontinuitetni polovici našega političnega življenja se torej trudijo, da bi uredili petelinji boj med Hanom, Šoltesom in Cerarjem. Trije Kučanovi možje. Vsak glas zanje je glas za Kučana. AB, ZARES, LDS in vstajniške stranke s TRS-om in drugimi so le drobiž, ki ne velja nič. Uničenje Pahorjeve linije v SD-ju je zdaj zaključeno. Vprašanje je le, kako hitro so sposobni oživeti SZDL in jo prodati svojim zvestim volivcem, ki po tolikih desetletjih vedo edino to, da sovražijo JJ osebno, slovensko pomlad refleksno, RKC visceralno in da ne bodo zato nikoli dali svojega glasu za Slovenijo in njeno demokracijo. Volilno telo bo ostalo torej razdeljeno tako, da bo kontinuiteta imela vedno večino, posebej še, ker mlade gabrovske generacije, nezadržno, s praznimi možgani, povečujejo dotok jugonostalgikov in salonskih socialistov, torej kontinuitete in njenih tajkunov.

Vse kaže, da bodo tudi nove volitve zaman. Vse bo po starem, le v prve vrste oblasti bodo stopili »novi obrazi«, ki nimajo nobene izkušnje z vladanjem, upravljanjem države in delom za skupno dobro. Vsi pa znajo dobro ubogati zakulisne murgelsko-čebinske šefe. Vsi radi hodijo na kosila v gostilne …

Še enkrat ponavljam svojo misel, da je za SDS, NSi ali SLS najbolje, da ne gredo v nobeno vlado, če same nimajo dostojne večine. Z DeSUSom se dokazano ne da, vlogo DL bo prevzel Šoltes ali Cerar, njihovi poslanci pa bodo popolnoma nepoznani ljudje in zatorej nezanesljivi kakor je bil nezanesljiv in smrtonosen Virant, ki je bil pravi trojanski konj zaradi katerega smo danes v tem propadu. Bolje je biti v opoziciji in delati v konsolidaciji svojih somišljenikov in simpatizerjev, delati na prečiščevanju stališč in pripravi na čas, ki bo zanesljivo prišel, ko bo tudi Slovenski volivec spoznal, da ni druge pomoči kakor odvoliti večno kontinuitetno zimo, pa naj se predstavi kot SD ali DeSUS ali kot nove stranke starih obrazov in ljudi s prečudovitimi imeni kot so VERJAMEM, SOLIDARNSOT, ZAVEZNIŠTVO, ipd. Čas je, da se naveličamo te vedno iste in enake igre in nehamo nasedati.

Potrebno je voliti staro in poznano. Kdor ima količkaj poštenosti in voli kontinuiteto, potem naj izbere med SD-jem in DeSUS-om, sicer kupuje mačka v žaklju in Sloveniji pripravlja še več glavobola a la AB.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.