Nesrečna »koroška dečka« janičarja, Donko preganjan – je človečnost pri nas zločin?

Ne, ne prebirate kriminalke Agathe Christie, kjer se bo z reševanjem uganke zlodela odlikoval gospod Poirot, pač pa resnično in še vedno trajajočo zgodbo dveh, toplega gnezda nasilno izropanih nesrečnih otrok, ki sta bila že vsaj trikrat »ubita« od ljudi in elit, ki imajo moč in oblast. Mar ti dve bitjeci res nimata neizpodbitne pravice do vsaj malo, kolikor je sploh še možno, neokrnjenega otroštva v objemu tistih, ki so njuna kri in jih ljubijo ter zmorejo zanje primerno poskrbeti? Ne samo to! Otroka, ki sta uživala ljubečo in povsem ustrezno oskrbo babice in dedka, prebila praktično vse vikende njunega kratkega življenja in mnoge proste dneve z njima, sta bila ugrabljena kar iz vrtca, brez vednosti družine babice in dedka odpeljana k tujim ljudem. Sodobna sužnja – janičarja! In to po tragediji, ko ju je njun oče z ubojem prikrajšal za mater. Dva umora drug za drugim, dve tragediji, ena večja od druge! To lahko naredi le brezčutna zverina.

Ti nedolžni bitjeci sta v življenju bili že tako grozovito ranjeni, da lahko samo Bog pozdravi njune gnojne rane, katerih posledice bodo zapustile brazgotine, ki bodo vse njuno življenje povzročale strašanske bolečine in prikrajšanost. Morda je rejnica povsem v redu gospa – tega ne vem. Neglede na to, kako plemenita, sočutna in čudovita je morda ta oseba, pa ne more nikoli nadomestiti otrokoma družine, v kateri sta živela – toplega objema skrbne in ljubeče babice in pa dedka. Pri nikomer ne more biti otrokoma bolje kot v družini. Če bi bilo vseeno, kdo ima otroke rad, predlagam ministrici, odvetnici in vpletenim delavkam Centra za socialno delo, da dajo svoje otroke v oskrbo japonskemu robotu, ki že zmore izkazovati ljubezen in bo »perfektno« poskrbel zanje. Ali pa čudovitim parom, ki ne morejo imeti otrok in bodo lepo poskrbeli za vaše otroke. Saj je vseeno, če so v družini ali ne in kdo jih ima rad, kajne?! Je kri voda?

Ste kdaj, spoštovane gospe in gospodje iz elite z močjo, ki ne spoštuje niti odločbe vrhovnega sodišča (?!?) in konvencije o pravici otrok do nepretrgane vzgoje, ste vsi imenovani in vpleteni v to zgodbo kdaj prebirali zgodbo o dečku in povodnem možu. Vem, da ne, ker sicer ne bi tako ravnali, saj niste ne neumni in ne pošasti. No, jo pa zdaj; vzelo vam bo nekaj deset minut, pa si nato vzemite še kakšen dan za premislek, ozdravila bo vaše nerazumno in nehumano gledanje! In upam, da boste v nekaj dneh poskrbeli za vrnitev dečkov v objem družine, kot je to zmogel povodni mož! Saj zmorete toliko človečnosti, če je zmogel on, kajne! Nobene dobrine ne morejo odtehtati družine in krvnih vezi! Kako zblojeno in destruktivno razmišljanje more biti v ljudeh!

Ta otroka sta imela pri babici in dedku vse, kar je potrebno,  le ubite mame ne. In, da bi ironija dosegla vrhunec, je o njuni usodi odločal ubijalec njune mame v kompaniji s »stroko«, stara starša, ki sta praktično neprestano po tri dni v tednu /že v času življenja njune mame, ki je živela z nasilnikom/ skrbela zanju od malega, pa nista imela pravice niti soodločati, niti vedeti o njuni usodi, čeravno sta bila otrokom družina in edini ljubeč dom. Pa kaj živimo v deželi volkodlakov? In ko bosta nekoč ta otroka upravičeno tožila državo za povzročeno grozno in nepopravljivo škodo, bodo za vaša zlodela trpeli žepi vseh davkoplačevalcev!

Za njuno rešitev – vrnitev v ljubeč objem babice in dedka – si že od začetka tragedije, neglede na zanj neverjetne napore in hude posledice, tudi eksistenčne, prizadeva sodobni David, Franci Donko, ki je »stroka s srcem«. Naš »strokovno-demokratični« sistem ga zato preganja s ciljem, da ga onemogoči v njegovem prizadevanju za rešitev otrok, ki bi jima bila v nedvomno korist. Vlačijo ga po zobeh in po sodiščih, g. Donko pa vztraja v humanem in plemenitem ravnanju. Franci, vsi ljudje, ki imamo srce na pravem mestu in čut za sočloveka, smo s teboj, naša stranka Za otroke te v polnosti podpira. Ponosni smo nate in tvoja prizadevanja, humanost in širokogrudnost! David je zmagal nad Goljatom in želimo si, da tudi ti, v korist »koroških dečkov«, kmalu zmagaš, da bosta otročka končno spet doma, kar je tudi tvoj cilj! Vredno truda!

Prijatelji pravice in humanosti – molimo zanje in ne pozabimo – Lk 6,21-23:

»Blagor vam, ki zdaj jokate, zakaj smejali se boste. Blagor vam, kadar vas bodo ljudje sovražili in kadar vas bodo izobčevali in zasramovali in vaše ime kot zlo zavrgli zaradi Sinu človekovega. Razveselite se tisti dan in radujte se, zakaj glejte, vaše plačilo v nebesih je veliko.«