Bog jo je dal, pa naj jo še prehranjuje

Jože Strgar: Biti član politične stranke mi daje občutek pripadnosti. / Foto: Arhiv ČasnikČestitke in protest vodstvu TV hiše Slovenije

Najprej čestitke in pohvala za vse tisto, kar je na TV dobrega, objektivnega in lepega. Med odlične  oddaje spadajo PRČEVALCI, pod vodstvom dr. Jožeta Možine. Toliko in v vseh pogledih tako različnih kakovostnih oddaj, zmore le avtor z visoko kulturo in velikim znanjem. Zares:  ČESTITKE!

Hkrati pa (brez pravega veselja) protestiram proti javni gonji proti Možini, ki se med nami gledalci odraža z dvema obrazoma: Javna diskvalifikacija avtorja in drugič: Vodstvo TV SLO svojega avtorja ne zaščiti. Oboje je nenavadno.

Bog jo je dal, pa naj jo še prehranjuje

Za svoj osebni protest imam tehten razlog: Ko sem se v času svojega županovanja (maj 1990 do januarja 1995) trudil voditi svoje dolžnosti kakovostno ter pošteno, sem doživljal neštete zlovešče, celo povsem primitivne gonje in napade in tudi mene ni nihče branil – celo takrat ne, ko sem bil javno napaden, da zapravljam mestni denar za svoje udobje, češ, da sem si kupil nov razkošen avto. Bil pa je pred magistratom star, podedovan, zgolj očiščen avto. Ali: Mojo soprogo so kar nekaj časa, vsako jutro, po telefonu, primitivno zmerjali. (Dolgo mi tega  doma niso niti povedali).

Še prej, v »času socializma«, ko je nama odraščalo šest šoloobveznih otrok, se je eni izmed hčera dogodilo, da edina v razredu ni dobivala malice. Pa sva se pritožila, pač zaradi otroka. V zbornici so o tem razpravljali in ravnateljice je odločila: ”Bog jo je dal,(otroka) pa naj jo še prehranjuje.”

Z drugo besedo, to so moje izkušnje in ne bi rad slišal, da se kaj podobnega v letu 2018, dogaja Možinovim.