Vabilo: Naravne metode načrtovanja družine za strokovnjake … in za radovedne

pregnancy-1430513-1598x1061Na Medicinski fakulteti, v mali predavalnici na Korytkovi 2 v Ljubljani, bo 14. januarja 2016 ob 19h predstavitev metode naravnega načrtovanja družine ‘FertilityCare‘, s katero želijo organizatorji – Zavod Ž!VIM in Zavod Iskreni.net – približati sodoben pristop naravnega načrtovanja družine, ki je podkrepljen z znanstvenimi metodami in dokazi.

Metoda ‘FertilityCare’ je zanesljiva, standardizirana in se ponuja kot alternativa kontracepciji. Metoda je lahko v pomoč ženski pri spremljanju njenega ciklusa in zdravja, zdravstvenim delavcem pa lahko pomaga pri odkrivanju težav in iskanju rešitev, saj vključuje celostno obravnavo ženske in njenega telesa.

Predstavitev je namenjena vsem zdravstvenim delavcem – zdravnikom, medicinskim sestram, babicam, farmacevtom, študentom medicine, zdravstvene fakultete in farmacije. Povabljeni tudi nezdravstveni delavci, če vas metoda le zanima. Predstavitev je brezplačna.

O pomen naravnega načrtovanja družine kot alternativi kontracepciji skozi osebne zgodbe bo spregovorila direktorica Zavoda ŽIV!M, Katarina Nzobandora, Maja Vovk z Iskreni.net pa bo predstavila osnove in metode načrtovanja družine ter predstavitev ‘FertilityCare’ metode s poudarkom opazovanje telesa. Doc. dr. Janez Rifel, dr. med., specialist družinske medicine, NaPro zdravnik z Zavoda Iskreni.net pa bo osvetlil metodo z zdravniškega vidika – kakšen pomen ima poznavanje FertilityCare sistema za zdravnike in druge zdravstvene delavce.

Dvorana na Medicinski fakulteti se hitro polni. Prijave na: [email protected]

Več informacij

Foto: Simona Balint