Napovedujemo: Intervju z Igorjem Omerzo ob knjižni novosti Karla in okroglo mizo o Dragi

igor omerzaNa Dragi so v preteklih petdesetih letih nastopili najpomembnejši intelektualci in kulturniki slovenskega rodu, ki so v zadnjega pol stoletja pomembno sooblikovali miselni, kulturni, vrednostni in politični kontekst slovenskega naroda v vseh treh razsežnostih: v matični domovini, v zamejstvu in v zdomstvu.

Portalplus objavlja, v sodelovanju s Časnikom, uvodni del pogovora s pisateljem Igorjem Omerzo o njegovi zadnji knjigi Karla. Udba o Dragi.  Celoten intervju Martina Lisca z Igorjem Omerzo bo objavljen na spletnem magazinu Časnik v torek, 25. avgusta 2015.

Obenem napovedujemo in vas vabimo na okroglo mizo o petdesetletnem delovanju Drage, ki jo pripravljajo Slovenski svetovni kongres, Spletni magazin Časnik in Društvo slovenskih izobražencev iz Trsta.

Okrogla miza, ki bo v sredo, 9. septembra 2015 ob 17. uri, v dvorani Slovenskega svetovnega kongresa, Cankarjeva 1, Ljubljana, na njej pa bodo med drugimi sodelovali kardinal dr. Franc Rode, Tomaž Sosič in Igor Omerza, bo svojevrsten homage, poklon matične Slovenije Dragi in Društvu slovenskih izobražencev iz Trsta za petdesetletno vztrajnost pri pripravi Drage.