Nam lahko Tanja Fajon končno razkrije, kaj v resnici je vladavina prava

Morda pa vladavina prava pomeni, da se država drži svojih zakonov. V tem primeru je bila tudi komunistična Jugoslavija raj vladavine prava.

Vladavina prava – izbrano orožje v rokah fašonistov[i]

Spreten manever infiltriranih levičarskih radikalcev v Evropskem parlamentu je pripeljal EU v novo patpozicijo. Evroposlanci so vezali pomoč za obnovitev družbe in gospodarstva po epidemiji covida-19 na sintagmo vladavina prava. Pa ste prepričani, da veste, kaj naj bi to pomenilo?

V slovenščini namreč besedna zveza ne pomeni nič. Pravo se namreč nanaša na veljavne zakone, ki jih zakonita ali nezakonita oblast razglasita in uveljavita na svojem območju, pravosodje pa v posamičnih primerih (tožbah) razsodi po njih. To naj bi se dogajalo prav, se pravi tako, kakor je po duhu zakona, ne po črki. Pa je to strašno težka stvar. Zato je pravosodje polje mnogih zlorab.

V človeku pa je osnoven čut za pravičnost, zato ljudje sklepamo, da so zakoni narejeni po kopitu pravičnosti. Pa niso, saj pravosodje ne deli pravičnosti, ampak zakonitost.

Vladavina prava je lahko tudi vladavina krivičnih zakonov ter slabih in pokvarjenih sodnikov

Gorje družbi, kjer zakoni niso pravični ali pa vsaj ne poskušajo biti. Globoko zasidrana želja po pravičnosti se zaleti v zakonodajo in pravosodje, ker slabi zakoni rojevajo vedno nove krivice, prav tako pa so slabi in pokvarjeni sodniki. Poleg pravičnosti morajo biti zakoni merjeni tudi z antropologijo, ki prevladuje v določeni civilizaciji in kulturi. Naša podoba, misel, filozofija, pogled na človeka določa tudi našo zakonodajo. Zato je ta popolnoma drugačna v muslimanskem svetu kakor v našem, ki ga bistveno določa krščanstvo in nasprotovanje temu.

Morda pa vladavina prava pomeni, da se država drži svojih zakonov. V tem primeru je bila tudi komunistična Jugoslavija raj vladavine prava.

Ranka država se je držala svojih zakonov, čeprav so bili nekateri objavljeni samo v tajnem uradnem listu in velika večina državljanov ni vedela, da sploh obstajajo. Nihče, no razen komunistov, ki so bili kot skupina nad zakoni in so delali, kar so hoteli, ampak tudi to je bilo po zakonu.

Morda pa vladavina prava pomeni, da veljajo zakoni za vse enako, da so razglašeni in sprejeti po točno določenem postopku v zakonodajnem telesu, ki ima legitimnost, ki izhaja iz volitev (npr. na Poljskem in Madžarskem, kjer imajo konzervativci večino). Ampak ta razlaga ne more biti prava, ker če pri nas ves levičarski univerzum trobi, da nam vlada fašizem oz. nam je vlada ugrabila državo, potem je naša vlada nelegitimna, nelegalna in v Sloveniji ne vladajo zakoni. Pa je vlada izvoljena po vseh demokratičnih pravilih in ima večino. Če pa bi torej ne veljalo za Slovenijo, potem v nobeni državi v Evropi ta hip ni vladavine prava. Kaj je torej vladavina prava? Ali bi lahko tisti, ki to besedno zvezo tako ljubijo in zlorabljajo v politične namene – za zatiranje in pritisk na njim neljube osebe in države – razložijo, kaj naj bi to bilo?

Nam lahko Tanja Fajon, vodja stranke fašonistov, razloži, kaj je vladavina prava

Je pa vladavina prava očitno nekaj tako uporabnega, da so ga poslanci v Evropskem parlamentu uporabili kot orodje, da spet dokažejo svojo moč nad drugače mislečimi in da nesramno uveljavijo agendo LGTBQ in teorije spola, ne glede na nasilje, ki ga s tem povzročajo. Ta agenda je pač nova oblika zatiranja drugačnih, ki so tokrat spet »ta normalni«, to je tista tiha večina, ki si ne zna ali ne more zaradi anemičnega demokratičnega sistema, izvoliti svojih predstavnikov v skladu s svojimi prepričanji.

To orožje, kot grožnjo političnim in ideološkim nasprotnikom in za njihovo diskvalifikacijo, pri nas uporabljajo predvsem fašonisti, privrženci stranke, ki jo vodi Tanja Fajon, ki se v Ljubljani klanja diktatorju in kriminalcu Borisu Kidriču in njegovi totalitarni partiji, v Evropi pa širi laži in blati Slovenijo. To so ljudje  brez družine, brez domovine, brez naroda, ima pa partijo in ideologijo, ki ji je bog bogat Madžar.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

V Evropi pa se uporablja s strani koalicije proti koreninam Evrope, tj. socialdemokratov, liberalcev in levičarjev (vseh, ki ne sprejemajo krščanstva kot svoje dediščine), na onem bregu pa tistim, ki so tam brez hrbtenice in lastnega svetovnega nazora (pri nas se jim iz meni neznanih razlogov pridružuje Ljudmila Novak), da pokorijo enfant terrible Poljsko in Madžarsko, po potrebi pa še Češko in Slovaško v korist razvodenelim in brezbarvnim zahodnim demokracijam Francije, Španije, Nizozemske, deloma Nemčije in Italije ipd.

Pri nas se koaliciji proti koreninam Evrope iz meni neznanih razlogov pridružuje Ljudmila Novak.

Razmerje moči v Evropi mora naštetim lobijem ostati kolikor dolgo je mogoče v korist Zahoda, ker je tam vse bolj gnilo in brez identitete in zato laže manipulirajo za uveljavitev svojih pogubnih zamisli. Oni so že tako napredovali, da jih praktično ni več kot narodov ne kot modela družbe, da bi nam bili lahko za zgled.

Vladavina prava, s praznimi parolami in rdečim tonom, krvavim od komunizma, je nevarno orožje

Vladavina prava je nevarno orožje, ker je pravo zdaj zlorabljeno s strani politikov, ki sami sebe imenujejo napredni, a so njihove metode nazadnjaške, saj niso izgubili ničesar, česar jih niso naučili dedje. Ti pa so bili komunisti in niso prinašali ne vladavine prava, ne svobode, ne napredka, ne pluralizma. Nič od tega. Prinesli so pa prazne parole, ki lepo zvenijo in določajo ideološki ton v družbi. In rdeč ton ni samo krvav od komunizma, ampak je ton, ki predstavlja zatiranje in propad.

Vladavina prava je nevarno orožje, ker tako kakor mnoge druge besedne tvorjenke levičarstva lepo zvenijo, težko je oporekati in se upirati praznini, ki jo prodajajo s takimi parolami. Pa je nujno, da sprašujemo po vsebini. Zato moramo vsakič, ko Tanja Fajon in njej podobni v evropskem parlamentu ali pri nas doma uporabijo to besedno zvezo, vprašati: »Kaj s tem konkretno mislite?«, ker so zlorabe že očitne in izsiljevanje nesramno.

Zato fašoniste vprašujem: Kaj je torej vladavina prava, ki bo odločala o milijardah za prijatelje?

Nihče ne ve in ne, ni samoumevno, da bi vedeli, zato povejte. Razen če niti sami ne vedo, ampak se lepo sliši in je priročno za utišanje drugače mislečih ali pa zato, ker lahko odločajo po mili volji, kaj naj bi to bilo.

In zato je vladavina prava nevarno orožje fašonistov pri nas ali v Evropi.

[i] Izraz, ki ga je avtor oblikoval za potrebe tega komentarja, označuje pripadnike SD, na čelo katere se je letos povzpela Tanja Fajon. Avtor si je zamislil, da mora ime zveneti podobno kot fašist, ker naj tudi bralec ve, da ni mišljeno nič dobrega; tudi oni morajo razumeti, ko pa tako radi uporabljajo fašist kot psovko za drugače misleče.