Naj si narod piše sodbo sam!

Izjava Krščanskega Foruma pred nedeljskimi volitvami poslancev Državnega zbora. Foto: G. Blažič

Nedelja, 3. junij, bo za slovenski narod dan velike odločitve, čeprav se prvi pogled zdi, da temu ni tako. Češ, volitve imamo redno vsake štiri leta. Vendar se je Slovenija znašla na prelomu. Dobrih 25 let po nastanku naše države smo znova v epohalnem obdobju, ko se bo odločalo o naši prihodnosti. Te volitve imajo tako značaj plebiscita, na katerem se bomo izrekali ne samo o tem, kdo bo vodil državo v naslednjih štirih letih, ampak tudi o tem, na kakšnih vrednotah bo temeljila vlada. Pred nami je tako zadnja velika priložnost, da ustavimo vse negativne trende, ki Slovenijo potiskajo iz družbe razvitih evropskih držav v družbo držav, v katerih je t. i. »demokratični socializem« za seboj pustil upostošenje. Tipičen primer takšne države je Venezuela.

Pred več kot stoletjem je Ivan Cankar zapisal svoj najbolj znan stavek: »Narod si bo pisal sodbo sam.« Naša naloga je, da to poslanstvo izpolnimo. Pot v srečnejšo prihodnost ne vodi preko mišljenja, da so vsi isti in da je potrebno volitve ignorirati, prav tako tudi ne preko slepega zaupanja raznim »novim obrazom«, ki volivcem ponujajo največkrat mačka v žaklju. Pot do sprememb na bolje vodi le preko izvolitve takšne vlade, ki bo nadaljevala tisto, česar ni uspela doseči koalicija Demos, ki je izpeljala zelo zahteven projekt osamosvojitve, ni ji pa uspelo izpeljati ostalih potrebnih sprememb za dokončanje tranzicije. Zato lahko v prihodnjih letih spremembe, ki bodo vodile v pravo smer, izpelje samo močna desnosredinska, pomladna vlada.

Prav zato je potrebno, da se volitev obvezno udeležimo in oddamo svoj glas za SDS ali za katero od drugih strank, ki temeljijo na izročilu slovenske pomladi. Za ignoriranje volitev ni opravičila. Potrebno je storiti vse, da bi presekali lovke starih centrov moči, ki še danes izsesavajo davkoplačevalski denar za povsem zasebne interese peščice posameznikov. Globoka država je močvirje, ki ga je treba izsušiti, saj nam ves čas preprečuje, da si narod piše sodbo sam. Zavedamo se, da tega ne moremo storiti zgolj z lastno močjo, a potrebno je storiti vse, kar je v naši moči, da to dosežemo. Udeležba na volitvah ter modra, odgovorna in premišljena izbira politične opcije je naša osnovna dolžnost. Prav tako se je Krščanski forum SDS že aprila pridružil pobudi posta in molitve za domovino, prav iz zavesti, da zgolj s človeškimi močmi ne moremo kljubovati duhovnemu imperiju zla, ki duši našo domovino. Zato združimo vse naše napore za domovino, tako telesne kot duhovne. Čas je, da si notranjo svobodo tudi izborimo. Čas je za svobodno, pravično in demokratično Slovenijo!