Molitev rožnega venca močnejša od atomske bombe in cunamija?

Lahko se nadejamo milosti, če bomo prisluhnili Marijinemu povabilu in se vsak dan pridružili molilni verigi, saj je molitev rožnega venca močnejša od atomske bombe in cunamija.

Dragi prijatelji – čudovita obljuba! V času urejanja dovoljenj za seminar p. Jamesa Manjackala, ki bi moral biti to jesen od 11. do 13. septembra v Slovenski Bistrici, nam je bila dana tale pomembna obljuba:

“Pošiljam vam preroka, Elija, preden pride Gospodov dan, velik in strašen. Obrnil bo srce očetov k sinovom in srce sinov k očetom, da ne pridem in ne udarim dežele s prekletstvom” (Mal 3,23–24).

Torej – velikanski blagoslov. Potrebujemo ga vsi. Se bo udejanjil? Odvisno tudi od našega sodelovanja z Božjim načrtom.

Modro je ukrepati – imamo utemeljeno upanje. Je Slovenija 2020 manj ogrožena od Hirošime 1945? Kaj meniš? Bomo opazovali križem rok ali pa bomo sprejeli rešitev iz Marijinih rok in se vrgli v Božje naročje?

Molitev rožnega venca močnejša od atomske bombe in cunamija?

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Sadove zaupne molitve srca in posta so okusili mnogi, o njih nam pričata tudi tako Stara kot Nova zaveza. “Zakaj zmaga v boju ni odvisna od velikosti vojske, ampak od moči, ki pride z neba” (1 Mkb 3,19).

Ali se pravi in veliki čudeži res še dogajajo? Ameriški znanstveniki so bili vztrajni. Zelo so si prizadevali najti sredstvo, ki bi zaščitilo ljudi pred posledicami jedrske eksplozije. Zato so p. Huberta F. Schifferja, predstojnika jezuitov v Hirošimi, ki je doživel lepo starost zdrav kot riba, pregledali več kot dvestokrat. Njegov odgovor pa je bil vedno enak (citat iz knjige The Rosary Of Hiroshima):

“V tej hiši smo vsak dan molili rožni venec. V tem samostanu smo vsak dan živeli Marijino fatimsko sporočilo!”

Za kaj je šlo? Rano zjutraj 6. avgusta 1945 je na Hirošimo padla prva atomska bomba, ki je eksplodirala osem blokov stran od samostana. Dogajanje je bilo srhljivo. V polmeru pol kilometra od epicentra je bilo vse zravnano z zemljo, povsem nedotaknjena pa sta ostala cerkev in jezuitski samostan. Eksploziji je sledilo sevanje, ki je bilo smrtonosno in bi torej vsi jezuiti morali umreti v nekaj dneh, vendar so bili do konca svojega dolgega življenja povsem zdravi in brez posledic katastrofalne eksplozije. Znanost za to ni imela niti nima razlage.

Pred nekaj leti se je ob Božiču na Timorju zgodil neverjeten dogodek. Kristjani, ki so tam v manjšini, večinsko prebivalstvo je islamsko, so želeli v mestu veselo obhajati Božič. Oblasti jim tega niso dovolile, zato so se odpravili na bližnji hribček. Sredi praznovanja pa se je obali približal cunami. Razdejanje je bilo strašno, kristjani, ki so slavili in praznovali na bližnji vzpetini, pa so s cerkvijo vred ostali nepoškodovani.

“Dajte mi vojsko, ki bo molila rožni venec, in osvojil bom ves Svet!”

Primere čudežnih rešitev, tudi zelo velikih razsežnosti, bi lahko naštevali še in še. Lepant 1571 – zmaga križarjev, ki so bili šibkejši, nad osvajalskimi Otomani, dosežena po molitvi Evrope, ki je bila s papežem vred na kolenih. Rešitev okupirane Avstrije iz železnega objema okupatorskih  Rusov brez enega samega strela, in to po nekajletni organizirani molitvi rožnega venca. Rešitev Slovenije v vojni 1991 (glej Marijino sporočilo s Kureščka z dne 6. julija 1991). Marija sama je govorila o čudežni moči rožnega venca, Papež Pij IX. je zanosno vzkliknil: “Dajte mi vojsko, ki bo molila rožni venec, in osvojil bom ves Svet!Don Bosco je imel videnje, da se je Cerkev iz strahotnih razmer rešila po Mariji in Evharistiji.

Pridruži se ob 21. uri! Naj v tem duhovnem boju zmaga dobro nad zlim!

Slovenija in Svet sta tokrat v hudem duhovnem boju. Zagotovo se lahko nadejamo milosti, če bomo prisluhnili Marijinemu povabilu k vsakodnevni molitvi (kolikor zmoreš – morda urico ali vsaj 15 minut dnevno, če je le mogoče, ob 21. uri) in postu, ki je močno sredstvo priprošnje. Milosti bodo obilne. Prisrčno te vabim, da se združimo pred “Jerihonskim zidovjem” v molitveni verigi vsak dan ob 21. uri, tokrat vse do takrat, ko bodo doseženi glavni cilji za dobrobit ljudi:

    • izvedba blagonosnega seminarja p. Jamesa Manjackala v Sloveniji,
    • konec epidemije zaradi umetno narejenega koronavirusa, ki povzroča covid-19,
    • rešitev iz gospodarske krize in da bi vsakdo imel dostojno delo in kruh,
    • učinkovita podpora članom vlade, ki delajo pošteno in dobro,
    • zmaga v duhovnem boju.

Ob molitvi (ki jo nekateri posamezniki in skupine že izvajajo vsakodnevno) imamo zagotovljen blagoslov vseh udeležencev molitvene verige, saj bodo nekateri duhovniki ob tem času z Najsvetejšim blagoslavljali vse molivce in domovino.

Naj v tem duhovnem boju zmaga dobro nad zlim!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.