S prošnjo za domovino Slovenijo se povežemo v molitvi

V molitvi se bomo povezali in skupaj prosili za naš narod in domovino ter se tako na najlepši možni način spomnili na plebiscit za samostojno Slovenijo.

V letošnjem decembru obhajamo 30. obletnico plebiscita, ki je potekal 23. decembra 1990 in na katerem smo z veliko večino in splošnim konsenzom sprejeli odločitev, da želimo živeti v samostojni državi. Zaradi epidemije bomo morali spomine na ta edinstven zgodovinski dogodek narodne enotnosti in povezanosti praznovati ob upoštevanju ukrepov, ki nam jih diktira epidemija covid-19. Kljub spremenjenim razmeram pa želimo praznovati in v molitvi povezati Slovence, da bi skupaj prosili za naš narod in domovino.

Zato znova vabimo vse Slovence – tako doma kot tudi po svetu in vse sodržavljane, da se s hvaležnim spominom na te dogodke in s prošnjo za domovino Slovenijo povežemo v molitveni osemdnevnici v času od 16. do 23. decembra 2020.

V času osemdnevnice in zlasti v 24 urah molitve in posta za domovino od torka, 22. decembra, od 17.30 do srede, 23. decembra do 17.30, Bogu skupaj izročimo svojo domovino ter zanjo in njene ljudi molimo in prosimo Božjega varstva in blagoslova, ki ga v sedanjem času še kako potrebujemo. Prav vsakdo se lahko pridruži v molitvi povezanemu občestvu in na ta način lahko vsakdo doda kamenček v molitvenem mozaiku, ki ga bomo naši domovini znova poklonili ob njenem prazniku.

Tokrat bo molitev zaradi epidemioloških razmer potekala prek spleta. Sodelovale bodo različne katoliške organizacije, gibanja in skupnosti, pridružili se nam bodo tudi rojaki, ki živijo po svetu.

Povabljeni ste, da se pridružite 24-urni molitvi in postu za domovino


V času osemdnevnice povabljeni, da se v duhu povežemo po župnijah, družinah, skupnostih in občestvih in skupaj molimo za svojo domovino. V času osemdnevnice se bomo vsako jutro ob 5. uri povezali v živi rožni venec, ki ga bomo molili tudi prek valov Radia Ognjišče.

Neposreden prenos 24-urne molitve bo na YouTube-kanalu Nadškofije Ljubljana. Po zaključku 24 ur molitve in posta bo ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore daroval sveto mašo za domovino, ki jo bo prav tako mogoče spremljati na YouTube-kanalu Nadškofije Ljubljana.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.