Obdajmo Slovenijo z molitvijo

Hvala vsem, ki ste se velikodušno vključili in šest mesecev vztrajali v molitvi za Evropsko zvezo, njene prebivalce in naše voditelje, ki so predsedovali svetu Evropske zveze. Ob koncu predsedovanja se skupaj z našimi voditelji lahko iskreno veselimo bogatih sadov polletnega trdega dela in Bogu zahvaljujemo za njegovo pomoč in blagoslov.

Za molitev se vas je obvezalo toliko, da smo skupaj izpolnili vseh dvanajst zvezd, ki krasijo evropsko zastavo – res pomenljivo. Prepričana sem, da ste se nam pridružili še mnogi neznani molivci. Verjamem, da je Marija razgrnila svoj materinski plašč nad vso Evropo in je tudi v bodoče ne bo zapustila. Molitveno pobudo v tej obliki sicer končujemo, a sem prepričana, da ne bomo nehali moliti. V teh mesecih smo lahko zelo močno začutili, da celo nemalo evropskih voditeljev izgublja kompas za prave vrednote. Ker evropski človek potrebuje Boga, ker potrebuje Odrešenika, še naprej potrebuje našo molitev.

Bog, ki vidi na skrivnem, naj vsem bogato povrne. V teh svetih božičnih dneh naj napolni vaša srca z veseljem in globokim mirom, predvsem pa prežari s tisto ljubeznijo, ki je Božjega Sina, našega Odrešenika, pripeljala na ta svet, da bi mi imeli življenje in ga imeli v izobilju.

Obdajmo Slovenijo z molitvijo

V preteklih mesecih smo lahko jasno začutili: ne le Evropa, tudi Slovenija potrebuje molitev. Če hočemo, da se kaj spremeni, potem je treba moliti! Veliko moliti! Zato v pripravi na volitve, ki so pred nami, goreče kličimo: Pridi, Sveti Duh! Pridi, razlij svoje darove na vso Slovenijo!

Pridi, Sveti Duh, na naše državne voditelje, na tiste v naši domovini, ki sprejemajo kakršnekoli odločitve. Podeli jim pravo modrost in razsodnost, podeli jim svojo luč in moč za prave odločitve … Za odločitve, ki bodo gradile, ne rušile; ki bodo zedinjale, ne razdvajale; ki bodo v blagor vsega ljudstva, ne le privilegiranih posameznikov.

Pridi, Sveti Duh, na vse prebivalce Slovenije, da bomo živeli kot bratje in sestre, ki se med seboj sprejemajo in spoštujejo. Osvobodi nas vsake brezbrižnosti in prelaganja odgovornosti na druge. Osvobodi nas posploševanja, izgovarjanja in vsakega medsebojnega nagajanja. Zbudi v nas čut, da smo za našo zemeljsko domovino in njen napredek vsi odgovorni. Ni res, da se nič ne da. Pomagaj nam, da vsak prevzame in uresniči svoj del odgovornosti. Daj nam srce, ki bo odprto za tvoje navdihe; daj nam duha razločevanja, da bomo razumeli in izbirali, kar nam je v mir, kar prinaša resnično življenje, kar povezuje in gradi.

Dragi bratje in sestre, spet začnimo moliti z vso gorečnostjo, ki jo premoremo. Za Slovenijo gre! Molitvena pobuda za Slovenijo bo trajala od 1. januarja do 24. maja 2022, vpeta med praznik Božje Matere Marije in slovesni praznik Marije Pomočnice kristjanov, Marije Pomagaj, zavetnice Slovencev.

Združimo se v molitvi in vztrajajmo v upanju

Prijavi se lahko vsakdo, ki je pripravljen vsak dan zmoliti naslednje:

  1. Vzklik: Pridi, Sveti Duh, na vse prebivalce Slovenije, zlasti na naše voditelje. Pridi po mogočni priprošnji brezmadežnega Srca Marije, svoje preljube neveste. Amen.
  2. Desetko rožnega venca: ki je Svetega Duha poslal.
  3. Vzklik: Marija Pomagaj, Kraljica Slovencev, prosi za nas!

S prijavo k Molitveni pobudi za Slovenijo, ki bo trajala od 1. januarja do 24. maja 2022, se zavežemo, da bomo molitvi zvesti in bomo tako našo domovino, državne voditelje in vse prebivalce obdajali z molitvijo, v veri in zaupanju klicali nanjo Božji blagoslov in jo po Mariji izročali v Božje varstvo.

Prijave: Facebook Štefka Klemen ali [email protected]