Milijarde iz demografskega sklada so sedaj na varnem, strici Pivčeve več ne rabijo

Zakaj so naenkrat postali glavni igralci bivši predsednik in poslanci stranke DeSUS-a, pa je odgovor na dlani – Pivčevi miijard iz demografskega sklada strici ne bodo prepustili v upravljanje.

Zakaj so naenkrat postali glavni igralci poslanci stranke DeSUS-a, pa je odgovor znan – Pivčevi milijard iz demografskega sklada strici ne bodo prepustili v upravljanje.

Da komunistično podzemlje s pomočjo nekaterih sindikatov za jesen pripravlja veliki »pok protestov«, se v Sloveniji že dolgo govori. Da niso to smo govorice, so dokaz številni petkovi shodi s parolami ter zahtevami, ki jih javnosti in vladi sporočajo prek megafonov in transparentov. Prav tako je zanimivo, da na petkovih protestih slišimo klice in napise o kratenju človekovih pravic in ukinjanju demokracije, kar vse da povzroča sedanja vlada.

Demokracija je tudi to, da se manjšina podreja večini, mar ne? Saj zato imamo večstrankarske volitve, na katerih se dobro plačuje in slabo kaznuje.

Protestniki že vrsto petkov po nekaterih mestih Slovenije meščankam in meščanom kršijo osnovno pravico do odprtih ulic in varnega počutja v svojem delu mesta. Meščani, namesto da bi se po končanem napornem tednu ob petkih mirno sprehajali po mestnih centrih in ulicah ter uživali v utripu mestnega vrveža, poslušajo neverjetne krike in hodijo po zasmetenih ter umazanih ulicah, skozi katere se pomikajo »ubogi« protestniki. Ti namreč ne upoštevajo nobenih higienskih in demokratičnih standardov, kaj šele zakonov, če niso pisani po njihovem diktatu oziroma v njihovo korist.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

Nič se ne ve, kaj bo po koncu kaosa

Nehote si kot državljan postavljam vprašanje, kaj nas čaka po kaosu. Na to vprašanje niti režiserji protestov nimajo odgovora. Njihove dosedanje zahteve so zgolj to, da znova prevzame oblast levo usmerjena politična opcija. Ali to pomeni, da bomo spet zdrknili v leto 1945? Saj nam je po komunistični revoluciji s kratkimi presledki do zdaj vladala levica (ZKS).

Živimo pač v zmedenih časih, ko nekateri levi politiki in njihovi podporniki desnim politikom celo prepovedujejo govoriti in tvitati, kaj šele pisati o tako imenovanih ideoloških temah.

Spoštovani! Zakaj nikoli ne poveste, katere so ideološke teme. Zakaj nam prepovedujete govoriti in pisati o zgodovini, o resnici.

Za ene je vse ideologija, drugim je vse dovoljeno in vse prav

Kaj nismo priče pogromu proti ministru za kulturo, ker da želi novinarje omejevati pri poročanju? Vsako razpravljanje odpira ideološke teme. Vsakdo, ki se ukvarja s katerimi koli idejami in teorijami, je ideolog. Bilo bi iskreno in pošteno, da bi rekli: ne ukvarjajte se več s krvavo komunistično preteklostjo, pač pa z našo sedanjost in prihodnostjo. Naše polpretekla zgodovina ni ideologija, pač pa zgodovina oziroma, če hočete, ideologija nekega časa.

Je pa smešno, če ne že žalostno, da levi politiki desnim prepovedujejo razpravljanje, medtem ko se ideologom naše preteklosti, nekaterim klavcem slovenskega naroda, najvišji vrh SD kot naslednice ZKS celo klanja.

Da komunisti pri tem mislijo resno, me je prepričalo prav njihovo klanjanje pred spomenikom enemu izmed slovenskih ideologov naše krvave preteklosti, Borisa Kidriča. Saj česa takega ni bilo opaziti niti v 45 letih neprekinjene vladavine komunizma. Kaj to pomeni v času demokracije drugega kot vračanje v komunistično preteklost. Obljube predsedujoče SD, da nam trasira pot v EU, so nekaj podobnega kot Titove obljube Churchillu, da po osvoboditvi ne bo uvedel komunizma. Pa ga je.

Da bi dotolkli vlado, napadajo DeSUS in njegovo predsednico

Kaj drugega si je težko predstavljati ob sedanjih medijskih in političnih napadih na koalicijsko stranko DeSUS oziroma njeno predsednico, kot to, da je za levičarje pomembno rušenje. Cena, ki bi jo za to plačalo ljudstvo, pa ni pomembna.

Zanima me, ali bodo člani stranke, ki naj bi bili v večini upokojenci, prek – petih kmetov na njihovi šahovnici – poslancev nam upokojencem dali šah mat, da bomo ostali brez svetle prihodnosti, za katero se je v tej vladi borila predsednica Pivčeva. Bomo naredili nekaj korakov v preteklost? Kakšno?

Upam, da se poslanci DeSUS zavedajo, kaj vse je v tej vladi izposlovala predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec za nas, upokojence in ostarele.

Vsak padec sedanje vlade pomeni za nas pomik v čas negotove prihodnosti.

Vlado, ki dela dobro, je treba podpreti, ne pa je rušiti

Če vemo, da pretekla vlada ob največjem proračunu v zgodovini samostojne Slovenije ni bila sposobna zgraditi ali dokončati nobenega doma starejših, kaj šele urediti oskrbo na domu, potem poslanci stranke DeSUS ne smejo popustiti pritiskom iz ozadja. Sedaj, ko je ta vlada izposlovala velika nepovratna sredstva iz EU, pa se že trkajo po prsih tisti, ki zato niso zaslužni.

Zato je predsednica stranke DESUS Aleksandra Pivec pri tej igri postala le postranska žrtev za dosego levičarskih ciljev. Zakaj so naenkrat postali glavni igralci poslanci stranke DeSUS-a, pa je drugo vprašanje, na katero je odgovor večini dobro znan.

Zato trdim: sedanja vlada kljub nekaterim napakam ministrov dela dobro. Ob vseh polenih pod noge in drugih težavah je vlado treba podpreti in ne rušiti. Naj bodo le volitve dan obračuna.