Marjan Šarec ne sodi v politiko in še manj na Gregorčičevo

Marjan Šarec bo ostal v spominu predvsem po tem, da je pri maši v domači fari bral berilo, na partizanskih proslavah, ki jih ni skoraj nikoli izpustil, pa zmerjal in žalil pobite in zločinsko pomorjene nasprotnike komunistov. »Rdeči«, ki jim je hlapčevsko služil, so ga tudi spravili na oblast in z nje!

Po številnih sovražnih in izločevalnih izpadih do vsakogar, ki se ne strinja z njihovo politično usmeritvijo, se lahko strinjamo, da taki ljudje, kot je Marjan Šarec ne sodijo v politiko in še manj parlament, kjer se sprejemajo za državo in naše življenje pomembne zakonske odločitve in usmeritve.

Spoštovani državljani in državljanke Slovenije, ali sedaj smemo sklepati, kdo s predlogom za strankarsko predvolilno koalicijo že spet razdvaja nas, državljane Slovenije? To je Marjan Šarec, ki že več kot leto in pol lomasti po koruznih poljih in išče izgubljeno puško, ne dojame pa, da se ob njegovi kapitulaciji čas ni ustavil. S svojim predlogom že drugič (prvič pred volitvami 2018) v svoji politični karieri javno poziva politične stranke KUL, da se pred volitvami (predvidoma v letu 2022) povežejo in opredelijo za nesodelovanje z Janezom Janšo oziroma z SDS in vsemi strankami, ki ga podpirajo, kar pomeni tudi NSi, SNS in del DeSUS kot tudi poslanca manjšin, ne glede na to katera dva bosta po naslednjih volitvah zastopala italijansko in madžarsko skupnost v Slovenij.

Upam, da bodo neodvisni novinarji in novinarke in neodvisne medijske hiše spoznali krivca, ki deli državljanke in državljane Slovenije na Šarčeve podpornike in na tiste, ki podpiramo uspehe sedanje vlade, ki jo po kapitulaciji Marjana Šarca vodi Janez Janša – brez razdvajanja, v (finančno) korist vseh državljank in državljanov. Politični prepiri pa so odvisni od politikov, ne ljudstva, ki jim je zaupalo mandat.

Marjan Šarec s svojimi potezami izpričuje, da Ustave Republike Slovenije ne pozna

Ob tem se smemo vprašati, ali politik, nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec res ne pozna slovenske ustave. Saj v prvi točki predloga sploh ni jasno, kaj predlaga; pravzaprav se opira na temelje naše Ustave, ki jih v drugi točki popolnoma povozi. S tem (takim) pozivom k izločanju obstoječih in že vnaprej tudi neobstoječih strank se zavzema, da se pokorijo njegovi zahtevi, večinskega dela volivcev po sedanji slovenski Ustavi, ki je temeljni akta naše demokratične ureditve in na katerem stoji ali pade naša demokracija, pa ne upošteva. Ustavo smo napisali in sprejeli pred tridesetimi leti in z njo trasirali pot demokratični ureditvi države. Predsednik stranke LMŠ s svojim javnim predlogom krši njen 14. člen (enakost pred zakonom), s katerim so zagotovljene človekove pravice in temeljne svoboščine vsakega državljana in celo tistih, ki imajo pri nas stalno ali začasno prebivališče.

S pozivom so kršena osnovna načela demokratične družbe, saj Marjan Šarec še pred volitvami poziva in hoče disciplinirati bodoče poslane KUL. Pri tem se ne ozira se na 82. členu Ustave RS, s katerim je zagotovljeno, da so poslanci predstavniki vsega ljudstva. To pomeni, da poslanci delajo (naj bi) za vse nas in v Državnem zboru zastopajo vse nas. Prav zato je še kako pomembno, da poslanci niso vezani na nobena navodila strankarskih veljakov, pač pa delajo v dobro vsega ljudstva. Da delujejo tako, kot na zadnje leto to zagotavlja sedanja vlada.

Na prihodnjih volitvah bomo videli, kdo deli in razdvaja in sovraži slovenske državljanke in državljane.

Mislim, da se po številnih sovražnih in izločevalnih izpadih, ki jih prirejajo Marjan Šarec in njegova politična druščina do vsakogar, ki se na strinja z njihovo politično usmeritvijo, lahko strinjamo, da taki ljudje, kot je Marjan Šarec ne sodijo v politiko in še manj parlament, kjer se sprejemajo za državo in naše življenje pomembne zakonske odločitve in usmeritve. In na prihodnjih volitvah bomo videli, kdo deli in razdvaja in sovraži slovenske državljanke in državljane.