V Makedoniji že drugi val. Za konec tedna že policijska ura

Makedonija v primežu covida-19 ponovno uvaja policijsko uro

Makedonija se sooča s ponovnim rastam števila okužb z novim koronavirusom. Makedonija ponovno uvedla policijsko uro in omejila gibanje v državi. V državi so četrtek, 4. junija potrdili kar 120 novih okužb s COVID-19.

Je drugi val covid-19 posledica ramazanske bajrama

Minister za zdravje Venko Filipče je zavrnil kakršnokoli odgovornost vlade za prehitro rahljanje ukrepov v maju, da bi se ugodilo muslimanom v državi. Po mnenju Filipčeja so vsega krivi Makedonci in njihovo “pomanjkanje discipline”. Kritičen je bil tudi do notranjega ministrstva, ki ni poskrbelo za spoštovanje varnostnih ukrepov v praksi.

Makedonija je trenutno beleži 843 primerov aktivnih okužb. Od tega se je število okužb samo v zadnjih dveh dnevih povečalo za 221. Skupno so v Makedoniji zabeležili 2611 primerov okužb s COVID-19, 147 ljudi je umrlo.

Policijske ure tam se bodo začele v četrtek ob 21. uri in bodo trajale do ponedeljka ob 5. uri. Enaki strogi ukrepi bodo veljali za podeželske občine Lipkovo, Bogovinje, Brvenica, Tearce, Žhelino, Jegunovce in Karbinci.

V preostali državi je vlada znova uvedla že skrajšane večerne ure, ki se začnejo ob 21. uri in končajo zgodaj zjutraj.

V sredo je država zabeležila zaskrbljujoč nov vrhunec 101 okužb. Inštitut za javno zdravje je v četrtek izdal, da je število novih primerov v zadnjih 24 urah že doseglo 110, z možnostjo nadaljnjega naraščanja čez dan, ko bo na voljo več rezultatov testov.

vir: Radio Sarajevo